Capital: Λιγότερα κέρδη και έσοδα για το 2010

Μείωση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε για τη χρήση 2010, και το τέταρτο τρίμηνο του 2010, η Capital Product Partners του Ευάγγελου Μαρινάκη.Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 18,9 εκατ. δολ. για το σύνολο της χρήσης του 2010, έναντι 32,7 εκατ. δολ. στη χρήση του 2009. Στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, τα κέρδη ανήλθαν στα 2,39 εκατ. δολ., έναντι 6,26 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
Τα έσοδα για το σύνολο της χρήσης του 2010 ανήλθαν στα 124,59 εκατ. δολ., έναντι 134,51 εκατ. δολ. στη χρήση του 2009, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα

μειώθηκαν στα 29 εκατ. δολ., έναντι 32,5 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο του 2009. Η πορεία των εσόδων της εταιρείας αντικατοπτρίζει τα χαμηλότερα ναύλα που πέτυχε ένα μέρος του στόλου της που επαναυλώθηκε στη διάρκεια του εξεταζόμενου διαστήματος σε σύγκριση με την πρώτη ναύλωση που ήταν το διάστημα 2006 - 2008.
Συνολικά, πάντως, τα ναύλα στη spot αγορά για τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων αργού (product tanker) συνέχισαν να βελτιώνονται στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, καθώς η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας ευνόησε τη ζήτηση για τα προϊόντα πετρελαίου, εκτιμά η εταιρεία, αναφερόμενη στην εικόνα της αγοράς. Επίσης, τα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας ναυλοσύμφωνα παρέμειναν ισχυρά, σε σχέση με την spot αγορά, καθώς πλοιοκτήτες και ναυλωτές έχουν θετικές προσδοκίες για τη ζήτηση δεξαμενόπλοιων στο μέλλον.

Οπως επισημαίνει η εταιρεία, στον κλάδο των product tankers σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε νεότευκτα πλοία, με αποτελέσματα το βιβλίο παραγγελιών να εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα από την υπόλοιπη ναυτιλιακή βιομηχανία. Πάντως η αγορά των Suezmax παραμένει «μαλακή» σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, καθώς η διαθεσιμότητα τονάζ απορροφά την αυξημένη ζήτηση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο γενικός και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Ιωάννης Λαζαρίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις και ακυρώσεις παραδόσεων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της ζήτησης για τα προϊόντα πετρελαίου, αποτελούν καλά σημάδια για τις προοπτικές της αγοράς των product tankers.

Η Capital Product Partners, η οποία διένειμε μέρισμα 0,2325 δολ. ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2010, ανακοίνωσε ελέγχει ένα στόλο από 21 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων 18 είναι τύπου MR, δύο μικρά product tankers και ένα suezmax μεταφοράς αργού.




ΑΠΟ-http://www.marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.