Vernicos Argonaftis: Ενίσχυση στόλου με νέα ρυμουλκά


Επενδυτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του στόλου της με σύγχρονα ρυμουλκά, προσαρμοσμένα στις νέες απαιτήσεις που έχει η παγκόσμια ναυτιλία, ξεκινά η ελληνική εταιρεία Vernicos Argonaftis.

Σε πρώτη φάση η εταιρεία αγόρασε το πυροσβεστικό ρυμουλκό διυλιστηρίων "Svitzer Mermaid" ναυπήγησης 1993 από την θυγατρική εταιρεία της Maersk την Svitzer Middle East.

Το ρυμουλκό έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα πυρόσβεσης με βάση τη κλάση του Lloyd's Register. Έχει ακτίνα πυρόσβεσης μέχρι και 150 μέτρα απόσταση και η δύναμή του φτάνει τα 2.500 κυβικά μέτρα πυροσβεστικού μίγματος την ώρα. Έχει ιπποδύναμη 4.000 ίππων και οι δυνατότητές του εξυπηρετούν δεξαμενόπλοια από 80.000 dwt μέχρι και VLCC αλλά και τα containerships τελευταίας γενιάς μέχρι 15.000 teu. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ανάλογων δυνατοτήτων ρυμουλκό στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα

Όπως επισημαίνει στη "Ν" ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Γεμιτζόγλου για το ρυμουλκό που θα ενταχθεί στο στόλο της εταιρείας σε 10 περίπου ημέρες: "Με την προσθήκη "Svitzer Mermaid" ο στόλος της εταιρείας φτάνει τα 15 ναυαγοσωστικά - ρυμουλκά πλοία".

Η Vernicos Argonaftis, συμφερόντων οικογένειας Βερνίκου, σημειώνει η ο κ. Γεμιτζόγλου από άποψης αριθμού πλοίων, δυνατοτήτων πυρόσβεσης και ιπποδύναμης είναι η μεγαλύτερη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και η τρίτη μεγαλύτερη σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Σε διαπραγματεύσεις

Ταυτόχρονα η εταιρεία βρίσκεται κοντά στο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις της με κινέζικο ναυπηγείο για να κτίσει νέο ρυμουλκό, το οποίο θα έχει και δύο option.

"Η Vernicos Argonaftis βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ναυπήγηση ρυμουλκού στη Κίνα", υπογραμμίζει ο κ. Γεμιτζόγλου και προσθέτει: "Πρόκειται για σκάφος 7.000 ίππων το οποίο θα παραδοθεί στην εταιρεία μέχρι το τέλος του 2013", και προσθέτει: "Τα option είναι για ένα διάστημα τριών μηνών μετά την παράδοση του πρώτου νεότευκτου. Πρόκειται για πλοία υποστήριξης για πλωτές πλατφόρμες γεώτρησης με δυνατότητες ρυμουλκού ναυαγοσωστικού".

Το κόστος των συγκεκριμένων πλοίων ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 20 εκατ. δολάρια το ένα.

"Η εταιρεία αναπτύσσει και εκσυγχρονίζει το στόλο της ώστε να μπορεί να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες στα νέας γενιάς στα νέας γενιάς εμπορικά πλοία, για τα οποία υπάρχει η τάση να αυξάνουν συνεχώς την χωρητικότητά τους", υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη "Ν" και προσθέτει: "Σήμερα η πελατεία μας είναι περίπου το 80% όλων των πλοίων που έρχονται στην Ελλάδα.

Αυτό οφείλεται τόσο στην παράδοση που έχουμε, αφού δραστηριοποιόμαστε στο χώρο από το 1856 όσο και στο γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο στόλο στην περιοχή".





ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.