2010 η πρώτη ζημιογόνα χρονιά για την BP


Την επανάληψη της διανομής μερίσματος στους μετόχους της ανακοίνωσε σήμερα η BP, την οποία είχε παγώσει λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού. Η εταιρία γνωστοποίησε, ταυτόχρονα, ότι το 2010 ήταν το πρώτο ζημιογόνο έτος χρήσης σε διάστημα σχεδόν 20 ετών, λόγω του αστρονομικού κόστους από αυτήν την καταστροφή.
  Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία ανέφερε ότι οι καθαρές ζημίες της ανήλθαν σε 4,9 δισ. δολάρια το 2010 - το πρώτο ζημιογόνο έτος χρήσης από το 1992 - ενώ στο προηγούμενο έτος χρήσης είχε ανακοινώσει κέρδη 13,96 δισ. δολαρίων. Η εταιρία έχει ήδη προβλέψει 41 δισ. δολάρια για κόστη που σχετίζονται με την
καταστροφική πετρελαιοκηλίδα μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης Deep Horizon τον περασμένο Απρίλιο, με την απώλεια 11 ανθρώπινων ζωών.

Αυτές οι ζημίες δεν εμπόδισαν, ωστόσο, την BP, να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2010 οπότε και σημείωσε ζημίες-ρεκόρ ύψους 17 δισ. δολαρίων, τις υψηλότερες ζημίες τριμήνου στην ιστορία βρετανικής επιχείρησης. Στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2010, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 4,61 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, αν και ήσαν μικρότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όπως ανέμεναν οι αναλυτές, η BP ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα τέταρτου τριμήνου 7 σεντς ανά μετοχή. Οι χρηματιστηριακές αγορές, ωστόσο, δεν καλωσόρισαν την είδηση και οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η τιμή της μετοχής της εταιρίας κατά 1,9%, στις 476 πένες.

Η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων συνέπεσε με την προσφυγή, σε δικαστήριο του Λονδίνου, της TNK-BP - κοινοπραξίας της βρετανικής εταιρίας με τη ρωσική TNK - κατά της μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της BP και της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft για εξερεύνηση κοιτασμάτων στον ρωσικό Αρκτικό κύκλο.


ΑΠΟ-http://www.dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.