Επιδείνωση των ναύλων στο ξηρό φορτίο

Περαιτέρω πτώση των ναύλων στο ξηρό φορτίο περιμένουν οι ναυλομεσίτες στην Ακτή Μιαούλη. Η απουσία της Κίνας από τις αγορές, λόγω των δεκαήμερων εορτασμών για το νέο έτος, φαίνεται ότι θα επιδεινώσει το ήδη κακό κλίμα. Aπό την αρχή του χρόνου ο δείκτης ξηρού φορτίου έχει μειωθεί κατά 35%. Η κατάσταση της ναυλαγοράς προκαλεί τις πρώτες παρενέργειες στις ναυτιλιακές εταιρείες.
Αναβολή
H Excel Maritime Carriers του Β. Παναγιωτίδη αναγκάστηκε να αναβάλει την έκδοση ομολογιών (με προτεραιότητα εξόφλησης), ύψους 250 εκατ. δολαρίων, την οποία είχε ανακοινώσει μόλις στις 14 Ιανουαρίου. Η εταιρεία εξηγεί ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση θεωρώντας ότι η έκδοση δεν θα ήταν ελκυστική μετά τις εξελίξεις στην Κοrea Line και τις υπάρχουσες συνθήκες στη ναυλαγορά. Πάντως, η ίδια διαβεβαιώνει ότι διαθέτει ρευστότητα.

Εκτιμάται ότι στη διάρκεια του 2011 θα «πέσουν στο νερό» περί τα 1.200 νέα πλοία. Η ναυτιλία βλέπει με αγωνία οικονομίες όπως η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία να μην είναι σε θέση να ξεφύγουν από την ύφεση που έχει πυροδοτήσει η κρίση χρέους. Επομένως το μεγάλο ζητούμενο είναι κατά πόσο οι αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορέσουν να αναπληρώσουν το κενό που αφήνουν αυτές οι οικονομίες στο διεθνές εμπόριο.




ΑΠΟ-http://www.marinews.gr/
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.