Θ. Βενιάμης: Όχι στη διάλυση του Λιμενικού Σώματος

Όχι στη διάλυση του Λιμενικού Σώματος και στην αποξένωση του από την Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία είπε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, καταρρίπτοντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για τους λόγους που επιβάλλουν – κατά τη γνώμη του – τη διάρρηξη της ιστορικής στενής σχέσης του Λ.Σ. με την Ελληνική ναυτιλία. 
Ο κ. Βενιάμης μιλώντας σήμερα στην Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε καταρχήν ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών μιλά, εκ των πραγμάτων, εκ μέρους της πρώτης

ναυτιλιακής δύναμης του πλανήτη και υπογράμμισε ότι εδώ και τόσο καιρό παραμένει αναπάντητο το κυρίαρχο ερώτημα του γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχωρίσει το Λιμενικό Σώμα από τη πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του πλανήτη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα σημαντικό μέρος της πρωτιάς αυτής οφείλεται και στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο όπως υπογράμμισε,  απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Παπουτσή, δεν βρίσκεται σε κανένα νιρβάνα, αλλά αντίθετα σταθερά εδώ και 90 χρόνια στηρίζει τα εμπορικά πλοία των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

«Με αυτό το σχέδιο νόμου δεν αναβαθμίζετε, αλλά διαλύετε το Λιμενικό Σώμα», είπε ο κ. Βενιάμης επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει και άλλες επιλογές αν θέλει να αποκτήσει η χώρα Ακτοφυλακή με το να συστήσει ένα νέο σώμα από την αρχή.

«Από τις συζητήσεις που είχαμε ως θεσμικό όργανο με τη κυβέρνηση και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό», είπε, «μας είχε προκληθεί η εντύπωση πως στόχος ήταν η αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος και όχι η διάλυση του.

«Υποστηρίξαμε», συνέχισε ο κ. Βενιάμης, «και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εγώ προσωπικά αυτή την προοπτική. Δυστυχώς όμως από πουθενά δεν προκύπτει αναβάθμιση. Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι διάλυση».

Εξάλλου, την αντίθεση του με το εν λόγω σχέδιο νόμου εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Χαλάς.



ΑΠΟ-http://www.theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.