Παρέμβαση ζητά η ΕΕΝ για το νέο «χαράτσι»


Την παρέμβαση της Πολιτείας ζητά η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, μετά το νέο τέλος χρήσης λιμενικών εγκαταστάσεων που επέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας στα διακινούμενα καύσιμα των βυτιοφόρων με τα οποία τροφοδοτούνται τα πλοία στο λιμάνι, καθώς όπως αναφέρει, το νέο «χαράτσι» μετακυλίεται στις ακτοπλοϊκές.

Σύμφωνα με την Ένωση, που επικαλείται σχετικό έγγραφο που απεστάλη προς τις εταιρείες πετρελαιοειδών, ο ΟΛΡ επέβαλε 0,15 λεπτά σε κάθε διακινούμενο τόνο, πλέον ΦΠΑ και επιπρόσθετα άλλο τέλος 5 ευρώ ανά βυτιοφόρο.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες μέλη της που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω λιμάνι, εφοδιάζονται καθημερινά με ένα ή δύο βυτιοφόρα και το νέο τέλος που επιβλήθηκε στις εταιρείες πετρελαιοειδών μετακυλίεται στις ακτοπλοϊκές.

Τονίζει επίσης «ότι για τα πλασματικά ακριβό ακτοπλοϊκό εισιτήριο υπεύθυνοι δεν είναι οι πλοιοκτήτες αλλά η νοσηρή εισπρακτική νοοτροπία διορισμένων εκπροσώπων Οργανισμών Λιμένων, οι οποίοι αδιαφορούν για την βιωσιμότητα των πλοιοκτητριών εταιρειών».

Η ΕΕΝ προσθέτει επίσης ότι «οι χερσαίοι χώροι λιμένος έγιναν με τα χρήματα των επιβατών που πληρώνουν ποσοστιαία λιμενικά τέλη για αυτούς και τα οχήματά τους και η ολιγόλεπτη χρήση των χώρων αυτών από τα βυτιοφόρα δεν είναι δυνατόν να είναι ίση εισπρακτικά με την παραμονή ενός φορτηγού για ένα εικοσιτετράωρο στο λιμάνι».


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.