928 πλοία πωλήθηκαν το 2011 για σκραπ

Οι ελληνικές ναυτιλιακές αγόρασαν τέσσερα πλοία και έκαναν την αρχή για τη νέα χρονιά με επενδύσεις 83,4 εκατ. δολαρίων


Στα διαλυτήρια πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2011, συνολικά 928 πλοία χωρητικότητας 38 εκατ. τόνων σύμφωνα με τη χθεσινή ανάλυση της Allied Shipbroking. H μεσιτική εταιρεία εκτιμά ότι το 2012 οι ναυτιλιακές εταιρείες θα διατηρήσουν σε υψηλούς ρυθμούς τις πωλήσεις πλοίων τους για σκραπ με αποτέλεσμα να βελτιωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας του παγκόσμιου στόλου.

Ξηρού φορτίου 

Από τα 928 πλοία που όδευσαν στα διαλυτήρια τον προηγούμενο χρόνο, το 65% περίπου υπολογίζεται ότι ήταν πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Το 2010 για σκραπ πωλήθηκαν 260 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και 279 τάνκερ, δηλαδή υπήρχε μια ισορροπία μεταξύ των δύο βασικών τύπων πλοίων στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά. Σύμφωνα πάντα με την Allied Shipbroking το 2011 πωλήθηκαν 1.082 πλοία, ενώ το 2010 είχαν πωληθεί 1.259 μονάδες. Την προηγούμενη χρονιά άλλαξαν χέρια 515 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και 379 τάνκερ, ενώ το 2010 είχαν πωληθεί 626 πλοία ξηρού φορτίου και 360 τάνκερ. Στην πρώτη εργάσιμη εβδομάδα του 2012 άλλαξαν χέρια 22 πλοία συνολικής αξίας 208 εκατ. δολαρίων από τα οποία τα 18 απορροφήθηκαν από τα δέκα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη.
Οι ελληνικές ναυτιλιακές αγόρασαν τέσσερα πλοία και έκαναν την αρχή για τη νέα χρονιά με επενδύσεις 83,4 εκατ. δολαρίων σε τρία πλοία ξηρού φορτίου και ένα τάνκερ.
ΑγορέςΟι Κινέζοι από την πλευρά τους έδειξαν και πάλι την προτίμησή τους στα πλοία ξηρού φορτίου έστω και με τις δύο αγορές πλοίων με τις οποίες εγκαινίασαν την επενδυτική τους δραστηριότητα για το 2012. Οι Βρετανοί έκαναν τις πρώτες τους κινήσεις με την αγορά δύο τάνκερ, ενώ Αμερικάνοι, Ελβετοί και Ρώσοι πλοιοκτήτες εμφανίζονται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων ναυτιλιακών εθνών με την αγορά ενός πλοίου.


ΑΠΟ-imerisia.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.