Υπ. Ανάπτυξης: Περιορισμένες οι δυνατότητες παρεμβάσεων στα Ελληνικά Ναυπηγεία


Τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ελληνικά Ναυπηγεία, επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης, σε έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σχετικά με τα προβλήματα στην εταιρεία και τις εξελίξεις για τους εργαζόμενους.

«Στην παρούσα φάση, εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η υπόθεση σχετικά με τη μη υλοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία υποχρεούται η Ελληνική Δημοκρατία να ανακτήσει από τα Ελληνικά Ναυπηγεία παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 540 εκατομμυρίων ευρώ», υπενθυμίζει ο κ. Ξυνίδης. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «προκειμένου να εξασφαλιστεί βιώσιμη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης, η Ελλάδα και τα Ελληνικά Ναυπηγεία έχουν αναλάβει έναντι της ΕΕ μια σειρά δεσμεύσεων μεταξύ των οποίων είναι και η μη άσκηση μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων για τα επόμενα δεκαπέντε έτη. Ως εκ τούτου, λόγω αρμοδιότητας, η δυνατότητα παρεμβάσεων στην εν λόγω επιχείρηση είναι περιορισμένη».

Ο κ. Πρωτόπαπας είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα των Ελληνικών Ναυπηγείων και των «εξοντωτικών» ρυθμίσεων που επιχειρούνται σε βάρος των εργαζόμενων. Ο κ. Πρωτόπαπας έχει καταγγείλει ότι «ενώ η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις προβλέψεις νόμων και συμβάσεων για προκαταβολές και προγράμματα πληρωμών παραγγελιών του Ναυτικού, έχει δώσει περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ στα Ναυπηγεία για την περίοδο 2010-2011», η διοίκηση της Εταιρείας, αιφνιδιαστικά, επιχειρεί να εφαρμόσει πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας 2 ημερών την εβδομάδα για το σύνολο του προσωπικού και να μεταφέρει το πρόβλημα στους εργαζόμενους.

Πάντως, στην απάντησή του ως προς τα εργασιακά, ο κ. Ξυνίδης υπενθυμίζει ότι αυτά εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.



ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.