Oι Κινέζοι καθυστερούν τις πληρωμές προς πλοιοκτήτες


Σε «κακοπληρωτές» φαίνεται να μετατρέπονται οι κινέζοι, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτήν της καθυστέρησης καταβολής ενοικίου για πλοία της Diana Shipping, του Συμεών Παληού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγή που πρόσκειται στην εταιρεία, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως η κινεζική Shagang Shipping χρεωστάει περισσότερα από τρία εκατομμύρια δολάρια στην Diana Shipping για την ενοικίαση πλοίων.
Η Shagang Shipping είναι η πιο πρόσφατη σε μια όλο και αυξανόμενη λίστα κινεζικών ναυτιλιακών εταιρειών που καθυστερούν μονομερώς τις πληρωμές σε ξένους πλοιοκτήτες εδώ και έναν χρόνο, κινήσεις οι οποίες έχουν σπιλώσει την υπόληψη της Κίνας στην διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.
Σύμφωνα με την πηγή, η ναυτιλιακή μονάδα της κινεζικής χαλυβουργίας Jiangsu Shagang Group καθυστερεί για μήνες την πληρωμή για την χρήση ενός μεγάλου πλοίου μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος το οποίο ανήκει στην Diana Shipping, με το χρέος της εταιρείας να ξεπερνά πλέον τα 3 εκατ. δολάρια.
Ανώτατο στέλεχος της Shagang Shipping δήλωσε από την πλευρά του ότι η εταιρεία πράγματι χρεωστά στην Diana Shipping χρήματα, όχι όμως 3 εκατ. δολάρια. Κατά τον ίδιο, η Shagang σκοπεύει να αποπληρώσει το χρέος της, ωστόσο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πάρει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.


ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.