Seanergy Maritime: Κεφαλαιακή ενίσχυση 10 εκατ. δολ.


Με κεφάλαια ύψους 10 εκατ. δολ. ενισχύει τη Seanergy Maritime Holdings ο όμιλος Ρέστη, ενώ παράλληλα η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τους κυριότερους δανειστές της για απαλλαγή από κάποιους όρους των δανείων.

Με τις κινήσεις αυτές η Seanergy που είναι εισηγμένη στο Nasdaq και ελέγχει 20 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μπορεί να αντιμετωπίζει από καλύτερη θέση τις προκλήσεις της ναυλαγοράς, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dale Ploughman.

Ρυθμίσεις

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Marfin Egnatia Bank για τις προθεσμίες λήξης των δανείων από το 2015 στο 2018 και αναβολή των σημαντικότερων καταβολών για το 2012, ενώ δόθηκε και απαλλαγή για διάφορες ρήτρες των δανείων. Επίσης για δάνειο που αφορά τη θυγατρική της Seanergy και συγκεκριμένα την Bulk Energy Transport (Holdings) Limited ("BET"), με την Citibank η Citi συμφώνησε να παραιτηθεί από όλες τις ρήτρες μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013 με την εξαίρεση τις απαιτήσεις εξασφάλισης, ενώ χορήγησε απαλλαγή από προηγούμενες παραβιάσεις σε ρήτρες.

Αναδιάρθρωση

Στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων στις τέσσερις επιχειρηματικές οντότητες που συνδέονται με μέλη της Οικογένειας Ρέστη, συμφώνησαν στην αγορά 4.641.620 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, έναντι συνολικού τιμήματος 10 εκατ. δολ.

Οι κοινές μετοχές θα εκδοθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2012 και η τιμή τους θα είναι ίση με το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος των πέντε τελευταίων ημερών πριν την υλοποίηση της συμφωνίας.



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική



ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.