Νέο αγκάθι η άνοδος της τιμής πετρελαίου

-Σε ετοιμότητα ΗΠΑ και Βρετανία για Λιβύη 
Η κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη διατηρεί σε ανοδική τροχιά τις τιμές των καυσίμων, προσθέτοντας έναν ακόμη παράγοντα ανησυχίας για τη βυθισμένη στην ύφεση ελληνική οικονομία. Με το πετρέλαιο μπρεντ να εκτοξεύεται στα 112 δολάρια το βαρέλι, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφωνόταν χθες στα 1,64 ευρώ το λίτρο, με την ανώτερη να ξεπερνά τα 1,80 ευρώ και του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,84 ευρώ. Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναζητεί τρόπους να αποτρέψει κινήσεις ανατιμητικής κερδοσκοπίας, απειλώντας ακόμη και με επιβολή πλαφόν. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, αν παραταθεί επί μακρόν, απειλεί και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε αναδιάταξη των δυνάμεων στην περιοχή «διά παν ενδεχόμενον». Ουάσιγκτον και Λονδίνο εξετάζουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Λιβύης, με Βρετανούς αξιωματούχους να υπογραμμίζουν τον κομβικό ρόλο που θα έχει σε μια τέτοια εξέλιξη η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου. Εν τω μεταξύ, τόσο οι δυνάμεις του Καντάφι, που ελέγχουν την Τρίπολη, όσο και οι εξεγερμένοι, που ελέγχουν τη Βεγγάζη, ετοιμάζουν επιχειρήσεις κατάληψης του συνόλου της χώρας.

ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ Πηγή: www.kathimerini.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.