Ναυπηγεί 11 πλοία ο εφοπλιστής –μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς

Την επιχειρηματική του αντεπίθεση έχει δρομολογήσει ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς. Υπέγραψε συμβόλαια για την κατασκευή 11 φορτηγών πλοίων. Ναυπηγούνται από τον μεγάλο κορεατικό Όμιλο STX θα κτιστούν όμως στην Κίνα, όπου έχουν επεκταθεί οι εγκαταστάσεις των κορεατών. Τέσσερα από τα 11 πλοία είναι
προγραμματισμένο να παραδοθούν μέσα στο 2009 και τα υπόλοιπα επτά το 2010.

Στην Ελλάδα, ο Νίκος Νοτιάς έρχεται ελάχιστα και αυτό για να ελέγξει την ναυτιλιακή εταιρεία που διατηρεί στο κέντρο του Πειραιά, στην Ακτή Μιαούλη απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ. Πρόκειται για την Trojan, την Τροία, που έχει έδρα στην οδό Κανάρη. Τον περισσότερο χρόνο του τον αφιερώνει στην ναυτιλιακή εταιρεία που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη την Indipendence Maritime Agency. Εκεί στην καρδιά της χρηματιστηριακής…ναυτιλίας, εκεί στη Wall Street που έχει γίνει ελληνική εφοπλιστική παροικία, κάνει σχέδια για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Η πατρίδα

Άνθρωπος των παραδόσεων και από μία οικογένεια που γνώρισε την ξενιτιά, ο Νίκος Νοτιάς δέθηκε από μικρός με τον Δικέφαλο Αετό που αποτελεί σύμβολο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Στην ομάδα εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος με 26%. Οι περισσότεροι στενοί του φίλοι είναι εφοπλιστές που έχουν την ίδια τρέλα, την αγάπη για την ΑΕΚ. Ξεχωρίζουν ο Γκίγκας Γκούμας, που έχει ποσοστό 20%, εγγονός του αείμνηστου Νίκου Γκούμα, ο Πέτρος Παπάς, που έχει ποσοστό 9,5% αλλά και ο βιομήχανος Τάκης Κανελλόπουλος και ο Νάσος Θανόπουλος στέλεχος μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας.

Ο αστικός μύθος θέλει τον Νίκο Νοτιά να έχει μαζί του στην προσπάθεια αυτή στην ΑΕΚ και άλλους πολύ καλούς φίλους του, όπως

είναι ο γνωστός και πετυχημένος εφοπλιστής Πόλυς Βάσου Χατζηιωάννου ο οποίος, τον περασμένο Ιούνιο, έβαλε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers η οποία έχει ήδη καταγράψει κέρδη 44,5 εκ.δολ. στο β' τρίμηνο του 2008.
Απο το - http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=55717&nt=108&lang=1ΤΟΥ:ΜΗΝΑ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.