Και ο Κούστας «γύρισε» δάνεια $818 εκατ.


Συμφωνίες αξίας 818 εκατομμύριων δολαρίων έκλεισε με επιτυχία για την αναχρηματοδότηση παλιότερων υποχρεώσεών της η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης Danaos Corporation συμφερόντων του έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.
Με βάση τις προβλέψεις των συμβάσεων με τις τράπεζες το ποσό αυτό επαρκεί για την πλήρη χρηματοδότηση του ναυπηγικού προγράμματος για την κατασκευή 13 νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έως και τα μέσα του 2012. Οι νέες χρηματοδοτήσεις των 818 εκατ. περιλαμβάνουν και 203 εκατ. από κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Export-Import Bank of China. Άλλες ξένες τράπεζες έχουν χορηγήσει 425 εκατ. δολ.
Η επίσημη θέση της Danaos Corporation μιλά για πλήρη εναρμόνιση όλων των παλιότερων δανειακών της συμβάσεων στη νέα που παρέχει στιβαρή χρηματοδοτική στήριξη έως τα τέλη του 2018. Ο Γιάννης Κούστας υπογραμμίζει πως μετα από μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες η Danaos βρίσκεται και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά. Συμπλήρωσε δε πως το deal κατέστει δυνατό λόγω της επιμονής του management και της εμπιστοσύνης των τραπεζών. Ο Κούστας εκτιμά πως οι θετικές προοπτικές της αγοράς των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων σε συνδυασμό με τα υγιή θεμελιώδη εγγυούνται την καλή συνέχει της δραστηριότητάς της.
Η εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετα την ανακοίνωση πως η DryShips του Γεωργίου Οικονόμου συμφώνησε με κοινοπραξία τραπεζών στην οποία συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα και ηγούνται οι Nordea Bank και ABN AMRO να λάβει χορηγήσεις 800 εκατ. δολ. ενώ έκλεισε συμφωνία και με την Deutsche Bank για την αναδιάρθρωση υποχρεώσεων 1,1 δισ. δολ.
Παράλληλα η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης General Maritime συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πέτρου Γεωργιόπουλου εξασφάλισε κεφαλαιακή ενίσχυση 200 εκατ. δολ από την Oaktree Capital και αναχρηματοδότηση υποχρεώσεων $550 εκατ. με 18 τράπεζες.





Του Γιώργου Γ. Λιάρου


ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.