«Sea Diamond»: Απερρίφθη προσφυγή κατά επιβολής προστίμου


Απερρίφθη ως ουσία αβάσιμη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά η προσφυγή του πλοιάρχου του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» και της πλοιοκτήτριας εταιρείας κατά της υπ' αριθμ. 1/2007 αποφάσεως του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας περί επιβολής προστίμου σε βάρος των προσφευγόντων ποσού 1,173 εκατ. ευρώ για παράβαση των διατάξεων του νόμου «περί προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος κ.λπ.» λόγω της ρύπανσης που προκλήθηκε από τη βύθιση του πλοίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «το δικαστήριο έκρινε ότι υπαίτιος για την προσάραξη και την εν συνεχεία βύθιση του κρουαζιερόπλοιου καθώς και για τη συνεπεία τούτων προκληθείσα ρύπανση της περιοχής του ναυαγίου ήταν ο πλοίαρχος».

Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία, όπως επισημάνθηκε στη «Ν», σκοπεύει να καταθέσει έφεση, αφού στο ενδιάμεσο, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, η υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού απεδέχθη το λάθος στο χάρτη στο σημείο του ναυαγίου και έχει εκδώσει νέο διορθωμένο.



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
ΑΠΟ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.