Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

16 Έλληνες και Κύπριοι στους πλουσιότερους της Μ. Βρετανίας


Τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των ελίτ

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κρίση δεν τους αγγίζει ή σίγουρα όχι τόσο όσο τους κοινούς θνητούς.

Μιλάμε για τη λίστα με τους πλουσιότερους της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ των οποίων βρίσκονται και γνωστά ονόματα της ελληνικής και κυπριακής επιχειρηματικής ελίτ και δραστηριοποιούνται στη χώρα.


Τον ετήσιο κατάλογο της Sunday Times με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας μεταξύ άλλων απαρτίζουν και δεκαέξι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Την κορυφή των πλουσιότερων Ελλήνων της Βρετανίας κατακτά για ακόμη μια χρονιά ο Αρ. Μυστακίδης με περιουσία 1,7 δισ. λίρες, ηγετικό στέλεχος του πολυεθνικού κολοσσού Glencore και ακολουθεί ο Φ. Νιάρχος πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου με προσωπική περιουσία 1 δισ. λίρες.

Το μακρύ κατάλογο συμπληρώνουν ο εφοπλιστής Μιχάλης Λαιμός (765 εκατ. λίρες), ο μεγιστάνας του σαπουνιού Τζον Ζοχώνης (346 εκατ. λίρες), οι ιδιοκτήτες της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Brevan Howard κ. Τρ. Νάτσης και Κρις Ρόκος (227 εκατ. λίρες).

Πλουσιότερος των Κυπρίων της Βρετανίας είναι ο Άλκης Δαυίδ, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται σε 1,4 δισ. ευρώ (δραστηριοποιείται σε μια σειρά επιχειρήσεων από τη ναυτιλία έως τη βιομηχανία (3Ε)) και ακολουθεί ο σερ Στ. Χατζηιωάννου (Easy Jet) με περιουσία 1,2 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637