Το Δημόσιο μεταβίβασε τα ποσοστά που ελέγχει στον ΟΛΠ και τα ΕΛΠΕ

ΣTO Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μεταβιβάστηκαν χθες τα ποσοστά που ελέγχει το Δημόσιο στα Ελληνικά Πετρέλαια και τον ΟΛΠ.
Συγκεκριμένα, η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσε τη μεταβίβαση 25.598.751 μετοχών (8,38%) του Ελληνικού Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.


Το Ελληνικό Δημόσιο προέβη στις 10/2 σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση 82.831.553 (ποσοστό 27,10%) μετοχών που κατείχε στην Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.

Ετσι, συνολικά μεταβιβάστηκε το σύνολο των 108.430.304 μετοχών (35,477%) που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο ενώ η διοίκηση και διαχείριση των εξ αυτών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου, θα ασκούνται από το Ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό του Ταμείου.
Την ίδια στιγμή, και ο ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε τη μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο 5.775.000 μετοχών της εταιρίας, δηλαδή ποσοστό 23,1% και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.
Το Ελληνικό Δημόσιο, ελέγχοντας 100% το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.
Με βάση τα παραπάνω: α) το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ Α.Ε. διαμορφώνεται σε 51,04% και β) το ποσοστό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. σε 23,1%.








Πηγή: Express.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.