Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ


Την απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με εννέα ψήφους κατά της κήρυξης νέας απεργίας, πέντε υπέρ και ένα λευκό.

Ετσι, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, οπότε λήγει η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας.
Προηγήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των ναυτεργατικών σωματείων με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας και τον γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.
Σε ανακοίνωσή της πάντως η ΠΝΟ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «αν οι εξελίξεις που ακολουθήσουν δεν συμβάλουν θετικά στην επίλυση των αιτημάτων των ναυτεργατών, τότε η συνομοσπονδία επιφυλάσσεται να επανεκτιμήσει τη στάση της». Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι οι υπουργοί τοποθετήθηκαν εγγράφως στα περισσότερα από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, πλην όμως, σημειώνει, οι απαντήσεις που δόθηκαν, εκτιμήθηκαν από τη Διοίκηση ότι «δεν παρέχουν τις αναμενόμενες λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών».
«Καταφέραμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με διάλογο χωρίς προσχήματα και δογματισμούς, να αποτρέψουμε μία πολύ επικίνδυνη κρίση», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.
Συμπλήρωσε ότι υπήρξε αίσθημα εθνικής ευθύνης και ότι ο διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα της Ναυτιλίας θα συνεχιστεί με όλους τους φορείς.
Γ. Κουτρουμάνης: Το ΝΑΤ θα είναι αυτοτελές Ταμείο
Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης παρέσχε διαβεβαιώσεις σχετικά με τα δύο μεγάλα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, τον Οίκο Ναύτου και το ΝΑΤ, τονίζοντας πως «θα είναι και τα δύο αυτόνομα» και πως «το μόνο που αλλάζει είναι η εποπτεία τους».
Συγκεκριμένα, είπε ότι το ΝΑΤ παραμένει «αυτοτελέστατο» ταμείο και ότι «απλώς γίνεται η μεταφορά του στο υπουργείο Εργασίας» και ότι διατηρείται και η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου, αφού η ενσωμάτωσή του στον ΕΟΠΥΥ «αφορά τις ιατρικές πράξεις σε είδος». «Θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες και μικρότερο κόστος», πρόσθεσε.
Ενδεικτική της διάθεσης υπαναχώρησης της ΠΝΟ ήταν η δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου μετά το πέρας της συνάντησης με τους συνδικαλιστές. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως «συμφωνήσαμε όλοι για την πολύ μεγάλη σημασία μιας συμφωνίας σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα, για την οικονομία και τους πολίτες».


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.