Δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στην αγορά των μεταχειρισμένων


Στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων συνεχίζεται να μην υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα αλλά υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η πτώση των τιμών και ιδιαίτερα των πλοίων ξηρού φορτίου που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο να έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο και από εδώ και πέρα το κλίμα θα αρχίσει να αντιστρέφεται έχοντας σαν αποτέλεσμα την επαναδραστηριοποίηση των αγοραστών παρά τα χαμηλά ναύλα που επικρατούν.


Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Στα Panamax, το ‘MINERAL STAR’ 76.286 DWT (2005 – Tsuneishi Zosen), έκλεισε περίπου στα $ 9.1 εκ.

Στα Handysize, το ‘GOOD PACIFIC’ 30.195 DWT (2008 – Hindustan S.Y) αγοράσθηκε από την Precious Shipping στα $ 16.6 εκ. H Precious Shipping, έχει συνολικά κλείσει 4 πλοία από την συγκεκριμένη εταιρία και αυτό ήταν το 3ο που παραδόθηκε. Τα προηγούμενα 2 αγοράσθηκαν στην τιμή των $ 17,7 εκ. το ένα. Το vintage ‘SIAM JADE’ 27.652 DWT (1986 – Mitsubishi), έκλεισε στα $ 3,1 εκ.

Στον τομέα των tankers γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Στα MR’s, το ‘TORM LANA’ 53.160 DWT (2009 – Guangzou) αγοράστηκε από την Torm στα $ 28 εκ. περίπου, από Έλληνες χωρίς όμως να έχει επίσημα δημοσιευθεί η τιμή. Φημολογείται ότι οι ίδιοι αγοραστές έκλεισαν άλλα 2 αδερφά πλοία από την Torm.

Στα AFRAMAX, το ‘MILLENNIUM EXPLORER’ 102.741 DWT (1999 – Namura) πουλήθηκε
στα $ 10,9 εκ




ΠΗΓΗ: G.Moundreas SA
ΑΠΟ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.