Διεθνείς όμιλοι κρουαζιέρας πιέζουν για άρση του καμποτάζ

«Αποδείξεις» από την ελληνική κυβέρνηση, όπως την άρση του καμποτάζ, ζητούν μεγάλοι όμιλοι της κρουαζιέρας για να επενδύσουν σε λιμενικές υποδομές και να αναδείξουν νέους, ελληνικούς προορισμούς.



Στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης «Seatrade Μαϊάμι 2012» ζητήθηκαν εγγυήσεις από ελληνικής πλευράς ότι θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, με αιχμή την άρση του καμποτάζ για κρουαζιερόπλοια με τρίτες σημαίες, η οποία συνεχώς αναβάλλεται και «έχει κουράσει» τους διεθνείς ομίλους.
Συγκεκριμένα, τρεις μεγάλοι όμιλοι κρουαζιέρας εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική». Ειδικότερα, δήλωσαν ότι επιθυμούν να αναλάβουν να αναπτύξουν σε πρώτη φάση τέρμιναλ κρουαζιέρας, μέσω παραχωρήσεων, στο Κατάκολο, το Ηράκλειο και τη Ρόδο. Σε δεύτερη φάση, σκοπεύουν να εξετάσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης βάσεων στα Επτάνησα.
Επίσης, ζητούν να γίνει έγκαιρος 18μηνος προγραμματισμός στα ελληνικά λιμάνια, τόσο σε επίπεδο τιμολογιακής πολιτικής όσο και σε επίπεδο συστήματος κρατήσεως θέσεων για τα κρουαζιερόπλοια. Όλα αυτά, βέβαια εφόσον αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, τονίζουν επανειλημμένως οι εκπρόσωποι των ομίλων.


ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.