ΠΕΝΕΝ: Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό για τα ναυτεργατικά προβλήματα και την κρουαζιέρα



Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με κοινοποίηση στα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους υπουργούς με τίτλο» μη βάζετε ταφόπλακα στην ελληνική κρουαζιέρα και στους Έλληνες ναυτεργάτες.


Ειδικότερα η επιστολή αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε αυτήν την ύστατη στιγμή να σας θέσουμε μπροστά στις μεγάλες σας ευθύνες για τον κίνδυνο που διαγράφεται άμεσα για πρώτη φορά στην μεταπολεμική περίοδο για την χώρα μας να απωλέσει οριστικά τα ελληνικά κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία και τους εκατοντάδες Έλληνες Ναυτεργάτες που εργάζονταν έως πρόσφατα σε αυτά.
Την χρονική αυτή περίοδο συνήθως προσλαμβάνονται οι Έλληνες Ναυτικοί για την επάνδρωση των κρουαζιερόπλοιων και την έναρξη της νέας θερινής τουριστικής περιόδου. Η μοναδική εταιρεία με κρουαζιερόπλοια ελληνικής σημαίας ανακοίνωσε ότι θα υποστείλει την ελληνική σημαία και πρόκειται να βάλει σημαία Μάλτας και στο εξής δεν πρόκειται να προσλάβει Έλληνες Ναυτεργάτες.
Δυστυχώς ο νόμος περί απελευθέρωσης του καμποτάζ, όπως είχαμε τότε επισημάνει στους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, θα έχει αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της ελληνικής σημαίας και τον επαγγελματικό διωγμό των Ελλήνων Ναυτεργατών.
Παράλληλα αποδεικνύονται μύθοι και φρούδες ελπίδες οι ισχυρισμοί όσων προπαγάνδιζαν ότι με την απελευθέρωση του καμποτάζ θα έρθουν πλοία διαφόρων σημαιών και χωρών τα οποία θα χρησιμοποιούσαν ως αφετηρία τον Πειραιά και άλλα ελληνικά λιμάνια.
Μάλιστα οι ίδιοι αυτοί κύκλοι και παράγοντες αναφέρονταν στο κέρδος πολλών δις ευρώ που θα έχει η χώρα, η οικονομία και ο τουρισμός μας.
Ο νόμος που ψηφίστηκε στην Βουλή ήταν στα μέτρα των όσων αξίωσαν και απαίτησαν οι εκπρόσωποι και τα παπαγαλάκια των πολυεθνικών της κρουαζιέρας. Τώρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί τα προγράμματα για την περίοδο 2011-2012 και κανένα από τα κρουαζιερόπλοια των πολυεθνικών δεν επέλεξε την χώρα μας ως αφετηρία για την εκτέλεση κρουαζιέρας, μετά από αυτό το γεγονός άρχισαν να ψελλίζουν για ατέλειες που έχει ο νόμος και άλλες αθλιότητες που δεν πείθουν ούτε και τα αφεντικά τους….
Ακόμη και αυτή η οργανωμένη προσπάθεια Υπουργών της Κυβέρνησης που επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί και έχουν ζητήσει την μεταφορά της δράσης των αμερικάνικων εταιρειών κρουαζιέρας και στην χώρα μας, δεν είχε κανένα άμεσο και πρακτικό αποτέλεσμα.
Όλη αυτή η πρωτόγνωρη προπαγάνδα που είχε στόχευση τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων Ναυτεργατών και των Σωματείων τους από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, πολιτικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και εκπροσώπων του Τουρισμού, του Εμπορίου κ.λπ αποδείχτηκε ικανή να περάσει την απελευθέρωση της κρουαζιέρας αλλά χωρίς κανένα όφελος για την οικονομία του τόπου μας, τον τουρισμό, την απασχόληση των εργαζομένων και των Ναυτεργατών.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να αφελληνισθεί η Ελληνική κρουαζιέρα, να εξοστρακισθούν για πάντα οι Έλληνες Ναυτεργάτες (που είχαν και έχουν τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη της ναυτιλίας μας) από την κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, σας καλούμε άμεσα να πάρετε πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλισθεί η ελληνική σημαία στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία, να εξασφαλισθεί η εργασία των Ελλήνων Ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα.
Στα πλαίσια αυτά πρέπει άμεσα να γίνει συνάντηση – σύσκεψη των ενδιαφερομένων φορέων και να ληφθούν αποφάσεις στο παραπάνω πλαίσιο οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, του θαλάσσιου τουρισμού των νησιών μας, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών μας.

Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας



ΑΠΟ-http://www.marinews.gr
Νταλακογιώργος Αντώνης Ανθόπουλος Παντελής»

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.