Diana: Δύο ακόμη πλοία έναντι 60 εκατ. δολ.


Την απόκτηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε η Diana Containerships του κ. Συμεών Παληού. Πρόκειται για τα πλοία «APL Sardonyx» και «APL Spinel» τα οποία απέκτησε από την APL (Bermuda) Ltd.

Το «APL Sardonyx» είναι ναυπήγησης 1995 και μεταφορικής ικανότητας 4.750 TEU, ενώ το «APL Spinel» ναυπηγήθηκε το 1996 και είναι μεταφορικής ικανότητας επίσης 4.750 TEU. Τα πλοία αποκτήθηκαν στην τιμή των 30 εκατ. δολ το ένα, ενώ όπως επισημαίνεται η Diana Containerships θα παραλάβει τα δυο πλοία στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Μέρος της συμφωνίας είναι η απασχόληση των πλοίων για συγκεκριμένα διαστήματα με οψιόν για περαιτέρω επέκταση είτε στην APL είτε σε άλλες εταιρείες μέλη του NOL Group, στο οποίο ανήκει η APL.

H Diana Containerships υπολογίζει σε έσοδα ύψους 33,5 εκατ. δολ. για το προβλεπόμενο διάστημα που ισχύουν οι συμφωνηθείσες ναυλώσεις.

Προσοδοφόρες ναυλώσεις

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Diana Containerships, Συμεών Παληός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αξιοποιώντας τα κονδύλια από τη δημόσια εγγραφή του Ιουνίου του 2011 η εταιρεία με τη χρήση και δανειακών κεφαλαίων προχώρησε στην απόκτηση δύο ακόμη πλοίων με πολύ προσοδοφόρες ναυλώσεις ενδυναμώνοντας τον ισολογισμό της εταιρείας.

Στο τέλος Δεκεμβρίου η Diana Containerships, εισηγμένη στο Nasdaq αγόρασε δύο ακόμη containerships έναντι 66 εκατ. δολ., τα οποία ναύλωσε αμέσως. Τα συνολικά έσοδα από ναυλώσεις των δυο αυτών πλοίων υπολογίσθηκαν στα 47,5 εκατ. δολ.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Diana Containerships εντός του προηγούμενου Δεκεμβρίου προχώρησε σε νέα συμφωνία χρηματοδότησης με τη Royal bank of Scotland, ύψους 100 εκατ. δολ., η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 150 εκατ. δολ. Σήμερα ο στόλος της Diana Containerships αποτελείται πλέον από εννέα πλοία.



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική


ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.