«Όχι» Λάτση σε νέες συζητήσεις με Alpha Bank

Τον τελευταίο καιρό, κάποιοι «βλέπουν» αναθέρμανση στην υπόθεση «γάμος» της Eurobank με την Alpha Bank.

Η αφορμή αυτή τη φορά δόθηκε από το Χρηματιστήριο. Δηλαδή από τη χρηματιστηριακή συμπόρευση των δύο τραπεζών. Την παράλληλη πορεία των μετοχών τους που για παράδειγμα την περασμένη Παρασκευή έκλεισαν στην ίδια ακριβώς τιμή, στα 4,20 ευρώ.



Το τοπίο για τις συγχωνεύσεις είναι αλήθεια πως είναι θολό. Κάποιοι στην αγορά προεξοφλούν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ότι από το βάρος των οικονομικών εξελίξεων, κάτι τέτοιο αποτελεί μονόδρομο. Άλλοι λένε ότι ένας «γάμος» σήμερα μεταξύ δύο ιδιωτικών τραπεζών χωρίς, μάλιστα, τη συμμετοχή ξένων είναι αδύνατος.

Από την άλλη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιώργος Προβόπουλος, εδώ και καιρό έχει δώσει το πρόσταγμα για τις συγχωνεύσεις των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά το θέμα είναι τι λέει και η τρόικα. Εδώ ακόμα και η δημιουργία ενός μεγάλου κρατικού τραπεζικού βραχίονα έχει παγώσει.

Το θέμα των νέων σεναρίων για επικείμενο γάμο Eurobank - Alpha σ' ένα βαθμό «βολεύει», όπως λένε στελέχη της Eurobank, την Alpha Bank που έτσι... συνεχίζει να προβάλει ως η περιζήτητη νύφη του τραπεζικού συστήματος, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι ο Σπύρος Λάτσης έχει κλείσει ανεπιστρεπτί την πόρτα σε νέες συζητήσεις.

Από το στρατηγείο του στην Ελβετία, οι εντολές που έχει δώσει είναι σαφείς: «Μην κάνετε καμία κίνηση. Επιχειρήστε μόνο ένα νοικοκύρεμα. Η υπόθεση με την Alpha δεν είναι πια παρά ένα "ξαναζεσταμένο" φαγητό».

Η Eurobank, όπως είναι γνωστό, προχωρεί σε διαδικασία στρατηγικών συνεργασιών με ξένες τράπεζες στο εξωτερικό και στην πώληση των θυγατρικών της εταιριών, όπως π.χ. στην Πολωνία.

Το σενάριο συγχώνευσης Alpha - Eurobank «παίχτηκε» για πολλούς μήνε μέσα στο 2010, καθώς επί ώρες ατελείωτες στελέχη των δύο τραπεζών βρέθηκαν σε συζητήσεις με λεπτομέρειες.

Όμως, τα προβλήματα που ανέκυψαν μέσα απ' αυτές ήταν μεγάλες και εστιάζονταν κυρίως για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στη διοίκηση και τι θα γίνει με τα μεγαλοστελέχη που ήδη αντιδρούσαν. Ο Γιάννης Κωστόπουλος της Alpha, κατά βάση συγκεντρωτικό άτομο, μια ζωή στο τραπεζικό σύστημα, δύσκολα δεχόταν ένα δεύτερο ρόλο, αλλά οι διαφωνίες γενικά ως προς τις νέες μετοχικές ισορροπίες, τα καταστήματα και τα στελέχη ήταν ανυπέρβλητες.

Ανεξάρτητα, πάντως, απ' αυτά τα σενάρια και την αναμενόμενη τοποθέτηση του Λάτση, υψηλά ιστάμενα στελέχη των δύο τραπεζών τα τελευταί 24ωρα απέκλειαν ακόμα και το ενδεχόμενο νέων συζητήσεων γι' αυτή τη συγχώνευση. Το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον είναι άγνωστο, αλλά τώρα.


ΑΠΟ-http://www.dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.