Επαναπατρισμός ναυτιλιακών κεφαλαίων

Οι προϋποθέσεις επαναπατρισμού ναυτιλιακών κεφαλαίων στην Ελλάδα καθώς και η επένδυσή τους σε τομείς της οικονομίας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο κινήθηκε η συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμη και μέλη της διοίκησής της.
Συμμετείχαν
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ο υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις Χάρης Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, αρμόδιος σε θέματα φορολογίας.
Πηγές του ΥΘΥΝΑΛ ανέφεραν ότι η συνάντηση ήταν σε συνέχεια εκείνης που είχε προηγηθεί μεταξύ του προεδρείου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επαναπατρισμός ναυτιλιακών κεφαλαίων

Εκεί οι εκπρόσωποι του εφοπλισμού ανέλυσαν τις απόψεις τους σχετικά με το καθεστώς που θα έπρεπε να διέπει τα ναυτιλιακά κεφάλαια στην Ελλάδα. Τις ίδιες απόψεις επανέλαβαν χθες και στον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εφοπλιστές επισημαίνουν ότι η ναυτιλιακή επιχείρηση είναι διεθνής δραστηριότητα και μόνο ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα σε θέματα φορολογίας. Η συνάντηση, σύμφωνα με πηγές του ΥΘΥΝΑΛ, έγινε σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Ναυτιλιακό κέντρο

Στο σκέλος των επενδύσεων ένα από τα σχέδια τα οποία θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση είναι η δημιουργία ναυτιλιακού κέντρου στον Πειραιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου οι κ. Διαμαντίδης και Παμπούκης βρίσκονται σε συχνή επικοινωνία ώστε να προετοιμαστεί ένα σχέδιο που ίσως λάβει ακόμα και νομική μορφή. Η περιοχή η οποία έχει επανειλημμένα συζητηθεί για τη δημιουργία αυτού του κέντρου είναι τα 600 στρέμματα τα οποία περιλαμβάνονται στη λιμενοβιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας και ανήκουν κατά κύριο λόγο στον ΟΛΠ, στην Εθνική Τράπεζα και τα ΕΛ.ΠΕ.




ΑΠΟ-http://www.marinews.gr/
Της:Αγγελικής Καλλή - για την Ημερησία- Αναδημοσίευση

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.