Τα πλοία και η περιουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη


Στα 180 εκατ. δολάρια αποτιμάται το χαρτοφυλάκιο του εφοπλιστή

Με δυο εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαθέτει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο-αποτίμηση των μετοχών του της τάξης των 180 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Οι δυο εταιρίες είναι η Capital Product Partners, η Crude Carriers ενώ μια άλλη εταιρία του η Capital ship Management διαχειρίζεται τα πλoία του.

Η Capital Product Partners, στην οποία ελέγχει το 40% των μετοχών, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τον Απρίλιο του 2007 και η κεφαλαιοποίησή της φτάνει στα 376 εκατ. δολάρια.


Η μετοχή της διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 10 δολάρια περίπου, όταν στις «χρυσές» περιόδους των διεθνών αγορών είχε φτάσει στα 17 δολ., μια πτώση που έχει προκαλέσει κατά καιρούς γκρίνιες ακόμη και από τους φίλους του που επένδυσαν σε αυτή, αλλά ελπίζουν ότι θα ανέβει, μόλις έρθει και η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Η αξία των δικών του μετοχών υπολογίζεται στα 150 εκατ. δολ.

Πριν από έναν χρόνο ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού αποφάσισε να εισάγει στη Wall Street και την Crude Carriers, όπου κατέχει το 10% των μετοχών της, με σκοπό να σηκώσει «ζεστό» χρήμα από τη μεγαλύτερη χρηματαγορά στον κόσμο και να υλοποιήσει τα φιλόδοξα επενδυτικά του σχέδια, για τη ναυπήγηση νέων πλοίων.

Αυτή τη στιγμή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια, εκτιμάται στα 295 εκατ. δολάρια με την αξία των προσωπικών του μετοχών να φτάνει στα 30 εκατ. δολάρια. Οι υποχρεώσεις των δύο εισηγμένων αγγίζουν τα 750 εκατ. δολ., εκ των οποίων τα 550 εκ. αφορούν στην Capital Product και τα υπόλοιπα 200 εκατ. δολ. στην Crude.

Η Capital Ship MANAGMENT

Η έτερη εταιρεία του ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι μη εισηγμένη στις διεθνείς χρηματαγορές και διαχειρίζεται συνολικά έναν στόλο 37 πλοίων.

Από αυτά, τα περισσότερα ανήκουν στις δύο εισηγμένες εταιρείες του, τις Capital Product και Crude Carriers και δύο στους Γιώργο Κορωνιά και Σωκράτη Κομινάκη, με τους οποίους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διατηρεί και φιλικές σχέσεις.

Πρόκειται για τα πλοία Εμμανουέλα και Saint Simon. Ακόμη πέντε πλοία βρίσκονται υπό παραγγελία.


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.