Στα χέρια πειρατών το πετρελαιοφόρο Irene SL


Στα χέρια πειρατών περιήλθε το σούπερ τάνκερ Irene SL, ελληνικής σημαίας, 200 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών του Ομάν, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ναύλωσης, η οποία εδρεύει στον Πειραιά.

Το πλοίο, το οποίο είχε αναχωρήσει απο το Κουβέιτ και είχε προορισμό τις αμερικανικές ακτές του κόλπου του Μεξικού, έχει 333 μέτρα μήκος και 60
μέτρα πλάτος και μετέφερε 266 τόνους πετρέλαιο, ενώ το 25μελές πλήρωμά του αποτελείται από επτά Έλληνες, 17 Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι η επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί προς το παρόν.

Intertanko: Η πειρατεία απειλεί πλέον την ροή πετρελαίου

Η κατάληψη από πειρατές ενός μεγάλου ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου με προορισμό τις ΗΠΑ στον Ινδικό Ωκεανό σηματοδοτεί μια σημαντική μεταβολή όσον αφορά τις τάσεις στην πειρατεία και η κρίση μπορεί να «στραγγαλίσει» σημαντικές εμπορικές θαλάσσιες οδούς, ανακοίνωσε η ένωση των ιδιοκτητών δεξαμενόπλοιων INTERTANKO σήμερα.

Ένοπλοι πειρατές κατέλαβαν το Irene SL, ένα μεγάλο δεξαμενόπλοιο (Very Large Crude Carrier, VLCC) που μετέφερε αργό πετρέλαιο αξίας 200 εκατ. δολαρίων, ανοικτά των ακτών του Ομάν την Τετάρτη. Πρόκειται για το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που καταλήφθηκε από πειρατές μέσα σε δύο ημέρες.

«Η κατάληψη από πειρατές 2 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου από το Κουβέιτ που είχε προορισμό τις ΗΠΑ και μεταφερόταν από ένα μεγάλο ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο μέσον των βασικών θαλάσσιων οδών από τον Κόλπο της Μέσης Ανατολής σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά τον αντίκτυπο της κρίσης της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανό», δήλωσε ο Τζο Άντζελο, διευθύνων σύμβουλος της INTERTANKO, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

«Εάν η πειρατεία στον Ινδικό Ωκεανό αφεθεί (να συνεχίζεται) αμείωτη, θα στραγγαλίσει αυτές τις κρίσιμης σημασίας θαλάσσιες οδούς και υπάρχει το ενδεχόμενο να διαταράξει πολύ σοβαρά τη ροή πετρελαίου στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο», τόνισε ο Άντζελο, στην οργάνωση του οποίου ανήκει η πλειοψηφία του παγκόσμιου στόλου των δεξαμενόπλοιων.


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.