1.000 κρουαζιερόπλοια αναμένονται στον Πειραιά

Περισσότερα από χίλια κρουαζιερόπλοια εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν φέτος το λιμάνι του Πειραιά ενώ η κρίση στις χώρες της Βόρειας Αφρικής αυξάνει από 12% σε 20% τις προβλέψεις για την αύξηση των επιβατών σε σχέση με το 2010.Ο ΟΛΠ ετοιμάζεται, στο επόμενο διοικητικό του συμβούλιο, να εγκρίνει πρόσθετες εκπτώσεις στα τιμολόγια του 2011 ώστε να προσελκύσει επιπλέον αριθμό πλοίων αποσπώντας περισσότερη κίνηση από τους ανταγωνιστές του στην αγορά της Μεσογείου. Ο οργανισμός προσανατολίζεται να επιβραβεύσει με αυτές τις εκπτώσεις κυρίως τους μεγάλους πελάτες του και το πιθανότερο είναι το ποσοστό τους να προκύπτει από τον αριθμό των προσεγγίσεων των πλοίων κάθε εταιρείας και τον αριθμό των επιβατών που θα διακινεί κάθε κρουαζιερόπλοιο από τους επιβατικούς του σταθμούς.

Δρομολόγια
Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, το 2011 όπως προκύπτει από τις προαναγγελίες των ναυτιλιακών εταιρειών, τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια στον Πειραιά ιδιαίτερα μετά την 1η Απριλίου θα είναι αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το 2010 και θα ανέλθουν σε 962 από 823 πέρυσι. Τα στοιχεία αυτά αφορούν τις εταιρείες που πραγματοποιούν περισσότερες από 25 προσεγγίσεις σε ετήσια βάση.

Υπολογίζει ότι συνολικά περισσότερα από 1.000 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν φέτος στο πειραϊκό λιμάνι.

Με βάση τα νέα δεδομένα σε σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, αποφασίστηκε να επιταχυνθούν ορισμένα έργα υποδομής τα οποία αφορούν την αναβάθμιση των Σταθμών Επιβατών και τη λειτουργία του νέου Σταθμού Επιβατών Β' στον προλιμένα (Παλατάκι) ο οποίος θα παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου.

Στο μεταξύ μέσα στο Μάρτιο ο ΟΛΠ ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τρία λιμάνια της Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, των υποδομών τους και την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα κρουαζιέρας.

Πρόκειται για τα λιμάνια της Πάτρας, του Κατάκολου και της Καλαμάτας τα οποία φιλοδοξούν να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους στην κρουαζιέρα. Ειδικά το Κατάκολο τον τελευταίο χρόνο έχει γνωρίσει μεγάλη αύξηση στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων ενώ οι λιμενικές του υποδομές είναι ανεπαρκείς. Οπως σημειώνουν εταιρείες που το προσεγγίζουν, τα πλοία τους εξέχουν 140 μέτρα από την προβλήτα.


ΑΠΟ-marinews.gr
Της Αγγελικής Καλλή
για την Ημερησία

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.