Ναυπηγικός εξοπλισμός

Μία σημαντική ημερίδα προβολής των Ελλήνων κατασκευαστών ναυπηγικού εξοπλισμού και τρόποι βελτίωσης της θέσης τους στα Ελληνικά Προγράμματα Νέων Κατασκευών θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2011, στο Αμφιθέατρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος. 

Η ημερίδα, χορηγός επικοινωνίας της οποίας είναι η «Ναυτεμπορική», έχει τον τίτλο «Ηφαιστος»-Hellenic Marine Equipment & Wxporters Froum 2011 και διοργανώνεται από τρεις ιδιαίτερα αναγνωρισμένες Επαγγελματικές Ενώσεις του χώρου:


* το «ΕΛ.Ι.Ν.Τ.» - Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας,

* τη «MAR.TEC.M.A.» - Marine Technical Managers Association (Ένωση Τεχνικών Διευθυντών Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών), και

* την ΕΕΔΕ - Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, μέσω του «ΙΔΙΠ-ΠΥ» - Ινστιτούτου Διοίκησης της Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών,

Σκοπός της είναι η παρουσίαση των Ελλήνων κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και ειδικότερα στους Τεχνικούς Διευθυντές και Αρχιμηχανικούς των ελληνόκτητων ναυτιλιακών εταιρειών.

Είναι γνωστό ότι σήμερα βρίσκονται σε διάφορες φάσεις υλοποίησης, σε διάφορα Ναυπηγεία του κόσμου, περισσότερες από 850 παραγγελίες νέων ναυπηγήσεων, για λογαριασμό ελληνόκτητων Ναυτιλιακών Εταιρειών (Ν/Ε). Είναι ενδεικτικό ότι από τα παραπάνω 850 πλοία, περίπου 230 αφορούν παραγγελίες που υπεγράφησαν μέσα στο 2010 και το γεγονός αυτό σηματοδοτεί το δυναμισμό της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι εμπορικές ναυπηγήσεις δεν γίνονται πλέον στην Ελλάδα και εν πολλοίς το ίδιο ισχύει και για τις εργασίες επισκευών. Παραμένει ωστόσο ζωντανή η ελληνική βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού, που κατασκευάζει προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τον εξοπλισμό των παραπάνω ελληνόκτητων πλοίων, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.

Οι Τεχνικοί Διευθυντές των ελληνικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων, οι οποίοι υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα Νέων Κατασκευών σε Κίνα - Κορέα - Ιαπωνία - Ευρώπη, εάν γνώριζαν τις δυνατότητες της ελληνικής βιομηχανίας ναυτιλιακού εξοπλισμού, θα μπορούσαν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να συμπεριλάβουν στον «Πίνακα των Επιλεγμένων Προμηθευτών Εξοπλισμού» ("Makers' Lists" - M/L) τους αντίστοιχους (αλλά βεβαίως αξιόπιστους) Ελληνες κατασκευαστές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

To «Ηφαιστος» Hellenic Marine Equipment & Wxporters Froum 2011 πραγματοποιείται με την αιγίδα των :

* Marine Technical Managers Association (Martecma)

* Hellenic Engineers Society of Great Britain

* Institute of Production Management of the Hellenic Management Association (Ινστιτούτο Διοίκησης Παραγωγής/ΕΕΔΕ)

* Hellenic - Chinese Chamber of Commerce and Industries (Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο).








ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.