Κάθε Ευρωπαίος παράγει 513κ. απορρίμματα το χρόνο


Στην ΕΕ κάθε πολίτης παράγει κατά μέσο όρο ετησίως 513 κιλά απορριμμάτων ετησίως. Παρά την υψηλή αυτή ποσότητα απορριμμάτων, το 55,4% των ελληνικών νοικοκυριών και το 58,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ θεωρούν ότι «δεν παράγουν υπερβολικές ποσότητες απορριμμάτων», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Ρουμανία (74,9%), τη Βουλγαρία (73,5%) και τη Λετονία (72,8%) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (42,6%) και την Ισπανία (46,9%).

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, οι ευρωπαίοι υποεκτιμούν και την ποσότητα των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Αναλυτικότερα, το 58,9% των Ελλήνων και το 71,4% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι λιγότερο από το 15% των τροφίμων που αγοράζουν, καταλήγουν στα σκουπίδια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλείται τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά «πετάνε» περίπου το 25% των τροφίμων που αγοράζουν.

Τέλος, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 78% των ελληνικών νοικοκυριών και το 89,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ δηλώνουν ότι διαχωρίζουν τα απορρίμματα για σκοπούς ανακύκλωσης.-


ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.