Λαγό από το καπέλο του (αξίας $750 εκατ.) έβγαλε για την Genmar ο Γεωργιόπουλος

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου επανα-κεφαλαιοποίησης της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακής General Maritime συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πέτρου Γεωργιόπουλου αποκαλύφτηκαν δημιουργώντας αισιοδοξία για την ναυτιλιακή καθώς περιλαμβάνουν κεφαλαιακή ενίσχυση 200 εκατ. δολ και αναχρηματοδότηση $550 εκατ..

Η κεφαλαιακή ενίσχυση είναι ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων και την εξασφάλισε η General Maritime Corp συμφερόντων του Πέτρου Γεωργιόπουλου από την εισερχόμενη έτσι στο μετοχικό της κεφάλαιο Oaktree Capital. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια έδωσε έτσι το δικαίωμα στην επενδυτική εταιρεία ιδιωτικών συμμετοχών Oaktree Capital να αποκτήσει έως και το 19,9% του μετοχικού της κεφαλαίου. Παράλληλα ξεπέρασε έτσι τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας καθώς μέρος των κεφαλαίων αυτών θα αποπληρώσει υποχρεώσεις και θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για να λάβει νέα χορήγηση 550 εκατομμυρίων από τις πιστώτριες τράπεζες οι οποίες είναι συνολικά 18.

Η General Maritime επεδίωξε να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό που σχετίζεται με την εξαγορά του στόλου των 13 δεξαμενόπλοιων της Metrostar συμφερόντων Θεόδωρου Αγγελόπουλου έναντι 620 εκατ. δολ., πέρυσι. Η πτώση της αξίας των πλοίων και οι χαμηλοί ναύλοι δεν της επέτρεψαν να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Έχει ήδη πουλήσει φέτος 6 τάνκερ συγκεντρώνοντας συνολικά περί τα 88 εκατ. δολ. σύμφωνα με το Lloyd’s List. Η νέα χρηματοδότηση πάντως αναμενόταν να κοστίσει περί το 12% ετησίως σύμφωνα με το TradeWinds.


ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.