Και γερμανικά πλοία στη Λιβύη


Δε θα μετάσχουν σε επιχειρήσεις «πρώτης γραμμής»

Δύο γερμανικά πολεμικά πλοία θα τεθούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ στη νότια Μεσόγειο, μια εβδομάδα αφότου το ΝΑΤΟ ενεπλάκη στην κρίση στη Λιβύη, ανέφερε σήμερα στο Βερολίνο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε, συγχρόνως, ότι τα γερμανικά πολεμικά σκάφη δεν θα ενταχθούν στο σχεδιασμό για την επιβολή της ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη και για την παρεμπόδιση της αποστολής εφοδίων στον Μουάμαρ Καντάφι.

Όπως δήλωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος, η φρεγάτα Λυβέκη και ένα συνοδό της ναρκαλιευτικό σκάφος «σύντομα θα ενταχθούν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ εναντίον της τρομοκρατίας Active Endeavour».

Δημοσκοπήσεις επισήμαναν ότι η γερμανική κοινή γνώμη, που έχει τάσεις ειρηνιστικές, ενέκρινε τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, να μην υλοποιήσει μια εμπλοκή «πρώτης τάξης» στη λιβυκή κρίση, ενώ αντιθέτως ομάδες διαμόρφωσης γνώμης και πρώην κυβερνητικά ηγετικά στελέχη χαρακτήρισαν ήδη τη γερμανική αποστασιοποίηση από τις «γραμμές» του ΝΑΤΟ ως δημόσια «γκάφα».

Δόθηκε η διευκρίνιση από την ίδια πηγή ότι τα δύο γερμανικά πολεμικά πλοία θα πλέουν σε μεγάλη απόσταση από τα λιβυκά χωρικά ύδατα.

Ένα τρίτο γερμανικό πολεμικό πλοίο, επίσης συνοδείας, το Oker, θα συνεχίσει τις περιπολίες του στη Μεσόγειο, αλλά θα τελεί αυστηρά υπό γερμανική διοίκηση, δήλωσε τέλος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η γερμανική φρεγάτα Αμβούργο έλαβε εντολή να επαναπλεύσει στο ναύσταθμό της -στο Βιλχελμσάβεν.

ΑΠΟ-newsbeast.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.