Υπό ραδιενεργή πίεση τα container

Υπό πίεση βρίσκονται τα έσοδα των εταιρειών container που δραστηριοποιούνται στην διαδρομή Ασίας Ευρώπης καθώς το κόστος μεταφοράς ενός teu έπεσε κάτω από τα 1000 δολ σύμφωνα με την Bimco. Από τις αρχές το έτους το κόστος έχει υποχωρήσει κατά 29%. Ωστόσο αναμένεται ανάκαμψη από το τρίτο τρίμηνο και μετά. 

Εν τω μεταξύ, μικρή είναι η επίπτωση στην αγορά των containers, από τον σεισμό της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ASX Alphaliner, καθώς τα λιμάνια που έπαθαν ζημιές εξυπηρετούσαν μόνο το 1,3% της συνολικής διακίνησης από και προς την Ιαπωνία. Όμως ο μεγάλος κίνδυνος είναι η μόλυνση από ραδιενέργεια σε περίπτωση που εξαπλωθεί σε Τόκιο και Υοkohama που εξυπηρετούν το 38%.

Το 2010 διακινήθηκαν 19,4 εκ. teu, αυξημένα κατά 13,2% σε σχέση με το 2009. Από αυτά το 84% αφορούσε μεταφορές από και προς διεθνείς προορισμούς και το 16% τοπικούς.



ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.