Εξελίσσεται η «Odyssey Dawn» στη Λιβύη

Με την επιδεχόμενη πολλαπλών εξηγήσεων ονομασία «Odyssey Dawn» (Αυγή της Οδύσσειας…) «βαπτίστηκαν οι  εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά Λιβυκών στόχων που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Καντάφι οι οποίες και εντάθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που διατηρούν συνεχή ροή για τις εξελίξεις στη Λιβύη από πλοία επιφανείας και υποβρύχια των ΗΠΑ και της Βρετανίας εκτοξεύτηκαν πύραυλοι «τόμαχοκ» οι οποίοι και έπληξαν στόχους της αεράμυνας του Καντάφι σε πόλεις που οι δυνάμεις του είχαν ανακαταλάβει ενώ συνεχίστηκαν και τα από αέρος «χειρουργικά» πλήγματα επιλεγμένων στόχων από Γαλλικά αεροσκάφη. 

Τα Λιβυκά μέσα ενημέρωσης πάντως έκαναν λόγο και για πλήγματα σε «πολιτικούς στόχους» εν αντιθέσει με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που υποστηρίζουν ότι έχουν πληγεί στρατιωτικοί στόχοι.

Νωρίτερα χθες το βράδυ ο Λίβυος ηγέτης είχε «προειδοποιήσει» ότι θα υπάρξουν αντίποινα στις επιθέσεις σε στόχους πολιτικούς και στρατιωτικούς στις χώρες που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της χώρας του ενώ ζήτησε επίσης την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας θεωρώντας άκυρη την απόφαση για τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου και την χρήση των αεροπορικών του δυνάμεων.

Αργότερα ανακοινώθηκε και η λήξη της συνεργασίας με την ΕΕ για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης γεγονός που έθεσε σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας  τις Γαλλικές, Ιταλικές αλλά και Ελληνικές αρχές που είναι επιφορτισμένες με την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης. Ο Λίβυος ηγέτης επίσης κάλεσε τον λαό να «πάρει τα όπλα» προκειμένου να αμυνθεί στην «αποικιοκρατική, σταυροφορική» επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που αναφέρονται στην «Odyssey Dawn» οι επιχειρήσεις θα περιοριστούν στις από αέρος καταστροφές στόχων εντός του Λιβυκού εδάφους ενώ δεν θα εξελιχθούν επίγειες επιχειρήσεις.






ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.