Παραίτηση λόγω WikiLeaks


Μετά το νέο σκάνδαλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων που δημοσιοποίησε ο ισότοπος WikiLeaks, o πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Μεξικό υπέβαλε την παραίτησή του.


Στα έγγραφα τα οποία δημοσιεύτηκαν ο περιλαμβάνονται επικρίσεις που έκανε για το λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» που διεξάγει η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον ανέφερε σε ανακοινωθέν της ότι αποδέχθηκε με «μεγάλο δισταγμό» την παραίτηση του πρεσβευτή Κάρλος Πασκουάλ.

Ο Καλδερόν φέρεται να είχε εκφράσει οργή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τα τηλεγραφήματα και να είχε πει ότι δεν είναι δυνατόν να του δείχνει πλέον εμπιστοσύνη. Ο Πασκουάλ επέκρινε την κυβέρνηση του Μεξικού και τις διενέξεις μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών επιβολής του νόμου στη χώρα.

Η ΥΠΕΞ Κλίντον είπε πως ο Πασκουάλ παραιτήθηκε «λόγω της προσωπικής του επιθυμίας να διασφαλίσει μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας και να αποσοβήσει το ενδεχόμενο τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος Καλδερόν να μας αποσπάσουν από τη σημαντική προσπάθεια προώθησης των αμοιβαίων διμερών συμφερόντων μας».

Ο Πασκουάλ θα παραμείνει στο Μεξικό για μια περίοδο ώστε να βοηθήσει να υπάρξει μια «εύτακτη μετάβαση», ανέφερε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.




ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.