Παραγγελίες πλοίων αξίας 2,1 δισ. δολ. τον Απρίλιο από τους Έλληνες εφοπλιστές


Ποσό της τάξης των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τοποθέτησαν τον Απρίλιο οι Έλληνες εφοπλιστές σε παραγγελίες νέων πλοίων καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην λίστα με τις μεγαλύτερες επενδύσεις πίσω από τους Νορβηγούς που βρέθηκαν στην κορυφή και τους Δανούς σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού γραφείου Clarksons.

Παράλληλα οι Έλληνες διατήρησαν την στροφή προς τα containerships αφού ποσό της τάξης των 600 εκατ,. τοποθετήθηκε σε αυτόν τον κλάδο. Σε διεθνές επίπεδο οι παραγγελίες τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν στα 6,7 δις.. Το υψηλότερο επίπεδο μέχρι στιγμή το 2011 σημειώθηκε τον Φεβρουάριο με 12,6 δις.
Αυτή τη στιγμή στα ναυπηγία του πλανήτη είναι υπό κατασκευή ή παραγγελίας 7.029 πλοία συνολική μεταφορικής δυναμικότητας 438,2 εκατ. τόνων σύμφωνα με του ς Clarksons. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι πλωτές πλατφόρμες-πλοία υπεράκτιων γεωτρήσεων ή drillships τον Απρίλιο ενώ αυτός ο τύπος έχει δει επενδύσεις 12,6 δις. από την αρχή του έτους. Μια αναστροφή της πτωτικής τάσης στις παραγγελίες σημειώθηκε στα δεξαμενόπλοια που είδαν εισροές 300 εκατ.


Του Γιώργου Γ. Λιάρου




ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.