Δημήτρης Μελισσανίδης: Συγκεντρώνει χρήματα για επενδύσεις

Η είδηση ότι ένας Έλληνας εφοπλιστής έτρεχε τέλη του 2007 αρχές του 2008 ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα στον κόσμο, με την ναυπήγηση 37 δεξαμενόπλοιων ανεφοδιασμού, δεν ήταν κάτι μικρό.Τιμά τον πρωτοπόρο Ελληνικό
εφοπλισμό και δημιουργεί προσδοκίες ανάπτυξης, στους ανθρώπους της οικονομίας και της επιχειρηματικής ζωής.
Εάν πριν μερικά χρόνια, ο νεαρός τότε Δημήτρης Μελισσανίδης, που με ένα μικρό αυτοκίνητο, επιχειρούσε να μάθει σε φίλους και γνωστούς οδήγηση ασκώντας τη δουλειά του δασκάλου οδήγησης, ανακοίνωνε ότι μια μέρα θα είχε το ρεκόρ ναυπήγησης δεξαμενόπλοιωνστοκ κόσμο, μάλλον θα εισέπραττε τη χλεύη της φτωχής γειτονιάς που μεγάλωσε.

Απίστευτο λοιπόν και όμως αληθινό και Ελληνικό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τότε μέχρι σήμερα, έκανε μια πορεία στην καριέρα του, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «παραμυθένια», αφού έχει όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά του λεγόμενου «Αμερικανικού ονείρου» που σήμερα το πραγματοποιούν μόνο μερικά νεαρά παιδάκια γκουρού του internet.

Το να διαχειρίζεσαι ένα στόλο 60 δεξαμενόπλοιων, να σε ονομάζουν «βασιλιά της Καραϊβικής», η εταιρεία σου να είναι πλειοδότρια του διαγωνισμού που πραγματοποίησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας του κ. Ούγκο Τσάβες, για την ιδιωτικοποίηση του σταθμού των νησιών Μπαχάμες που ανήκει στην κρατική εταιρεία Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) και οι εφημερίδες του Καράκας αναφέρουν ότι καλείσαι στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας προκειμένου να καταθέσεις την τελική του πρόταση για την εξαγορά του σταθμού Bahames Oil, είναι επιχειρηματικές κινήσεις που είτε θέλουν μερικοί είτε όχι, τιμούν το Ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι σήμερα για τους ξένους ένας από τους πλέον ανερχόμενους εφοπλιστές, ενώ στην Ελλάδα πολλές φορές αναφέρεται στην επικαιρότητα για την δυνατότητα της αλυσίδας καυσίμων της Aegean, για τις φθηνότερες τιμές που πουλάει τη βενζίνη. Στην αγορά θεωρείται άνθρωπος που αρέσκεται σε καταστάσεις ρίσκου και συχνά τολμάει, επιβεβαιώνοντας την παροιμία « η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς».

Η εταιρεία του διαθέτει σήμερα σταθμούς ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμα στην Καραϊβική. Συγκεκριμένα στο Kingstone, στο Ocho Rio και στο Montego Bay της Τζαμάικα, στο Γιβραλτάρ, στον Καναδά, στην Κωνσταντινούπολη, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σιγκαπούρη, στον Παναμά, στο Ρότερνταμ, στο Χιούστον και στη Γκάνα.

Πρόσφατα αγόρασε από την Texaco τον σταθμό ανεφοδιασμού στην Τζαμάικά, καθώς και τη βελγική εταιρεία Bunkers at Sea, η οποία προμηθεύει αποκλειστικά τα πλοία που διέρχονται από τη Βόρεια θάλασσα.

Μια κίνηση του που θεωρήθηκε προφητική είναι η αγορά 100 στρεμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, για να επεκτείνει τον σταθμό που λειτουργεί στο λιμάνι της περιοχής. Στόχος του είναι να παίξει σημαντικό ρόλο στον ανεφοδιασμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των πλοίων που διέρχονται τα Δαρδανέλια και έχουν προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ στοχεύει και στις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη η οποία αναμένεται ότι θα ενισχύσει την κίνηση καυσίμων στην περιοχή αυτή.
Και η ξέφρενη πορεία του δεν δείχνει να σταματάει πουθενά

Ο βασικός στόχος της εταιρίας του Δημήτρη Μελισσανίδη, Aegean Marine Petroleum, είναι να συγκεντρώσει 125.000.000 $. Ο λόγος; Μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να δοθούν για την εξαγορά της Verbeke Bunkering N.V. Το υπόλοιπο ποσό, ο επιχειρηματίας θέλει να το επενδύσει σε άλλες δραστηριότητές του. Πώς θα καταφέρει να συγκεντρώσει η εταιρία αυτό το ποσό; Διαθέτει στην αγορά 3.906.000 νέες μετοχές (32,75 δολάρια η κάθε μία) με τις οποίες και θα γίνουν τα μεγαλόπνοα σχέδια της εταιρίας πραγματικότητα. Ένα από αυτά είναι και η απόκτηση μιας φορτηγίδας (20.000 dwt χωρητικότητας) που θα κοστίσει περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια και θα χρησιμοποιείται ως δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων.Αυτά για την ώρα για τον τίγρη.
Απο το - http://cosmo365.blogspot.com/2010/02/7-2-2010_5181.html

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.