Γιούνκερ: Δεν φτάνουν οι αποκρατικοποιήσεις

Σαφές μήνυμα ότι το «πακέτο» των αποκρατικοποιήσεων δεν έχει ικανοποιήσει τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών, εξέπεμψε ο Ζ. Γιούνκερ. 
Την ίδια ώρα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών αναμένουν να ξεκαθαρίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το ποσοστό ιδιωτικοποίησης των δύο μεγάλων Οργανισμών Λιμένων, αν θα διατηρηθεί το management υπό τον έλεγχο ή μη του Δημοσίου και αν τα ποσοστά ιδιωτικοποιήσεων αφορούν μόνο τους δύο Οργανισμούς ή την πλατφόρμα που θα προκύψει από την συνένωση των περίφημων πλέον “λιμενικών αξόνων”.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι η εικόνα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει προ της επιστροφής του υπουργού Οικονομίας από τη σύνοδο του ΟΟΣΑ, αν και σημείωναν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην γραμμή της κυβέρνησης όπως αυτή παρουσιάστηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μετά το πολύωρο υπουργικό συμβούλιο πρόσφατα.

Ωστόσο περισσότερο διακριτή είναι η διαφοροποίηση με τα όσα άκουσαν από τον υπουργό ΘΥΝΑΛ συνδικαλιστές που συναντήθηκαν μαζί του χθες και σήμερα στον Πειραιά.

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων, που ωστόσο θα κρίνουν αποφασιστικά και την στάση των συνδικαλιστών λιμενεργατών, οι Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να εμμένουν στην άποψη ότι στην επιτροπή αποκρατικοποιήσεων ή τέλος πάντων στο όργανο που θα κληθεί να υλοποιήσει τα μέτρα αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να μετέχουν και εμπειρογνώμονες των Βρυξελών ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν ακριβώς έτσι όπως έχουν εξαγγελθεί.

Αν και κυβερνητικά στελέχη διατείνονται ότι τα όποια εξαγγελθέντα είναι ακόμη υπό συζήτηση και διαμόρφωση με την τρόικα είναι προφανές ότι στους κόλπους της κυβέρνησης εξακολουθούν διαφοροποιήσεις ως προς την γραμμή που θα πρέπει να ακολουθηθεί, κάτι που διατηρεί ζωντανά ακόμη και τα σενάρια για τον επίσης πολυσυζητημένο δομικό ανασχηματισμό.





ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.