Σταθερό πλαίσιο για επενδύσεις ζητούν οι εταιρείες κρουαζιέρας

Σταθερό θεσμικό πλαίσιο ζητούν οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας.

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Αθ. Πάλλης, στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, όπου συμμετείχε και η χώρα μας, ανέφερε ότι πολλές εταιρείες επέδειξαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη λειτουργία των τερματικών σταθμών κρουαζιέρας μέσω παραχωρήσεων.

Μάλιστα στην  ειδική εκδήλωση της ελληνικής αντιπροσωπείας ο κ. Πάλλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ξένων εταιρειών ότι η  απελευθέρωση του καμποτάζ θα επιτευχθεί σύντομα  με την ψήφιση από τη Βουλή της σχετικής διάταξης.
Η ελληνική αντιπροσωπεία έγινε επίσης αποδέκτης σχολίων για την κατάργηση διατάξεων που αφορούν στον ελάχιστο χρόνο παραμονής κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια, αλλά και για την απελευθέρωση μικρής κλίμακας έργων από γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε επίσης σχετικά με  την πορεία εφαρμογής του συστήματος κράτησης, με έμφαση στην υιοθέτηση των διεθνών πρακτικών και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη οριστικοποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των ελληνικών λιμένων κρουαζιέρας.
Στο εθνικό περίπτερο των κύριων φορέων της κρουαζιέρας στην Ελλάδα  ΕΟΤ (Ένωση Λιμανιών Ελλάδας) το παρόν έδωσαν τα λιμάνια του Πειραιά, της Πάτρας, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου, του Βόλου, της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας, των Χανίων και της Κεφαλονιάς.



ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.