Γ. Βερνίκος: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο του γιότινγκ»


Παγκόσμιο κέντρο του γιότινγκ, μπορεί να γίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γιώργου Βερνίκου, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος μίλησε από το βήμα του συνεδρίου Posidonia Sea Tourism Forum 2011, την τελευταία ημέρα διεξαγωγής του.

Με τα κύματα της κρίσης να έχουν χτυπήσει με ορμή και τον θαλάσσιο τουρισμό, ο κ. Βερνίκος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για γιότιγκ και αυτό η κρίση δεν το αλλάζει. Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει ανοικτός διάλογος ώστε να τεθούν ξεκάθαροι στόχοι για την ανάπτυξή του.
Η ύπαρξη ολοένα και περισσότερων σκαφών στις ελληνικές θάλασσες με ελληνικές σημαίες, τα οποία δίνουν ζωή στα απομακρυσμένα νησιά, θα πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα όπως είπε. Μεταξύ άλλων ο κ. Βερνίκος ζήτησε σταθερό φορολογικό πλαίσιο και προστασία των επαγγελματιών του κλάδου. Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, μαρίνες και αγκυροβόλια, υπογράμμισε ότι αυτά χρήζουν εκσυγχρονισμού, καθώς ήδη παρατηρείται φυγή επαγγελματικών σκαφών στην Τουρκία, Κροατία και Μαυροβούνιο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Αντώνης Στελιάτος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των επαγγελματικών σκαφών υπογραμμίζοντας ότι το 2010 οι κρατήσεις των επαγγελματικών σκαφών, με πλήρωμα, σημείωσαν πτώση που ξεπερνά το 80% σε σχέση με το 2009, τονίζοντας πως αρκετά σκάφη μένουν παροπλισμένα ακόμα και σήμερα, καθώς η ζήτηση δεν ανταποκρίνεται στην προσφορά.
Αυτό μεταξύ άλλων έχει άμεση επίπτωση και στην αγορά εργασίας, στο συγκεκριμένο πάντα κλάδο, όπου για φέτος υπολογίζεται από τους 6.000 περίπου εποχικούς που απασχολούνται στα επαγγελματικά σκάφη, μόνο οι μισοί θα απασχοληθούν ξανά εφέτος.
Για την έξοδο του κλάδου από την εντατική, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Στελιάτος, απαιτείται στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό, εκσυγχρονισμός υποδομών, αλλά και εκπαίδευση των ανθρώπων που εργάζονται στα επαγγελματικά σκάφη.
Στην παρέμβασή της, η τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την άρση του καμποτάζ και ζήτησε για μια ακόμη φορά την πλήρη άρση του.






ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.