Η νέα δομή της Ελληνικής Ακτοφυλακής

Την ανάγκη μιας νέας δομής για το Λιμενικό Σώμα, που να ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες της νέας εποχής, ανέλυσε ο υπ. ΠΡΟΠΟ και πολιτικός προϊστάμενος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ναυτιλιακούς συντάκτες – την πρώτη, ένα έτος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του!
Ο κ. Χρήστος Παπουτσής επεσήμανε το γεγονός ότι η Ε.Ε. απ’ το 2009 έχει υποβάλει  προσφυγή κατά της χώρας μας γιατί δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ την συνθήκη Σέγκεν, τονίζοντας ότι εκτός απ’ την οικονομική επιτήρηση, βρισκόμαστε σε επιτήρηση και γι’ αυτό το θέμα! Ακόμη αποκάλυψε πως γίνονται συζητήσεις μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. για την διαμόρφωση μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Διεκτραγώδησε τα προβλήματα που λόγω της θέσης της αντιμετωπίζει από την παράνομη μετανάστευση η χώρα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε..

«Για αυτό χρειάζεται η οργάνωση των Αρχών που επιτηρούν τα σύνορα. Για τα χερσαία σύνορα υπεύθυνη είναι η Αστυνομία και για τα θαλάσσια είναι η ακτοφυλακή, τόνισε ο κ. υπουργός». Προσθέτοντας ότι χρηματοδοτούμαστε με 240 εκ. ευρώ κάθε έτος (και ελεγχόμαστε για τις συγκεκριμένες δαπάνες) ώστε ως χώρα να ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες αυτές ανάγκες. Οι οποίες, όπως εξήγησε, γίνονται όλο και πιο σύνθετες τόσο λόγο της απελευθέρωσης των αεροπορικών συγκοινωνιών, όσο και λόγω της απελευθέρωσης της κρουαζιέρας. «Η απελευθέρωση των αεροπορικών συγκοινωνιών έδωσε τη δυνατότητα σε εταιρείες χαμηλού κόστους να πιάνουν μικρά αεροδρόμια και οι πύλες εισόδου στη χώρα μας πολλαπλασιάστηκαν», εξήγησε. Και πρόσθεσε πως  η ανάπτυξη της κρουαζιέρας προϋποθέτει τις αντίστοιχες δομές υποδοχής και ασφάλειας της κρουαζιέρας. Φέρνοντας το παράδειγμα κρουαζιεροπλοίων που προέρχονται από το Ισραήλ και για τα οποία απαιτούνται απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. «Θέλουμε αυτούς τους τουρίστες; αυτά τα κρουαζιερόπλοια; αν ναι, πρέπει να αναλάβουμε και τις υποχρεώσεις μας σε θέματα ασφαλείας, αλλιώς θα φύγουν. Τόσο απλά» υπογράμμισε.

Παράλληλα ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ακτοφυλακής που προϋποθέτει ενίσχυση του Σώματος, εκπαίδευση, συντονισμό με τις άλλες αρχές για κρουαζιέρα, ακτοπλοϊα και ασφάλεια κρουαζιέρας. Και είπε πως την ίδια στιγμή χρειάζεται και η συμμετοχή του ΛΣ στις νέες επεξεργασίες πολιτικές και στρατηγικές για τη διαμόρφωση νέου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.Έτσι θα δημιουργήσει Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Σένκεν που είναι διακλαδικού χαρακτήρα.

Αποκάλυψε δε πως τις επόμενες ημέρες θα σταλθούν στο ΣτΕ 6 Π.Δ.που αφορούν

1. Συγκρότηση και Λειτουργία Συμβουλίου Κρίσεων

2. Καταστάσεις προσωπικού

3. Ιεραρχία προαγωγές, αποστρατεύσεις

4. Τοποθετήσεις και μεταθέσεις

5. Προσόντα υποψηφίων προς κατάταξη

6. Κατηγορίες, ειδικότητες και οργανικές θέσεις

Μάλιστα ερωτώμενος για το αν η πρωτοβουλία της προώθησης αυτών των προεδρικών διαταγμάτων σημαίνει επιπρόσθετες δαπάνες και πως αυτές μπορούν να διασφαλιστούν, όταν ακόμη και η μισθοδοσία και το δώρο των στελεχών του Λ.Σ. δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, απάντησε ότι το σύνολο των προσπαθειών και της υλοποίησης των νέων δομών στην λειτουργία της Ελληνικής Ακτοφυλακής, αποσκοπεί εκτός των άλλων και στην εξοικονόμηση πόρων, ενώ υποστήριξε, κατόπιν παρέμβασης επιτελούς του, πως το κόστος της υλοποίησης των Π.Δ. θα είναι μηδενικό!














ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.