Ευέλικτο δρομολογιακό για την ακτοπλοΐα προτείνει ο ΣΕΕΝ

Σύσταση ολιγομελούς επιτροπής, αποτελούμενης από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου, πρότεινε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), με στόχο την ανάπτυξη ενός ευέλικτου συστήματος δρομολόγησης ακτοπλοϊκών πλοίων που θα καλύπτει τις ανάγκες των νησιών και ταυτόχρονα θα μειώνει το λειτουργικό κόστος του κλάδου. 

Ο ΣΕΕΝ ενόψει της σύστασης της επιτροπής, στην πρότασή του εμπεριέχει πρόταση για δρομολογήσεις πλοίων 10μηνης, 6μηνης και 3μηνης διάρκειας ανάλογα τη γραμμή και το είδος του πλοίου, ενώ οι ανωτέρω δρομολογήσεις να «χρεώνονται» στις πλοιοκτήτριες εταιρείες και όχι στα πλοία, αλλά και παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα  στην εταιρεία που αναλαμβάνει την δρομολόγηση πλοίου ή πλοίων να εναλλάσσει τη χειμερινή περίοδο όπου οι πληρότητες είναι μειωμένες το μεγάλο πλοίο με μικρότερο.

Επιπλέον προτείνει η εταιρεία που ανέλαβε και εκτέλεσε τα δρομολόγια σε μία γραμμή για ένα έτος, να έχει το δικαίωμα να δρομολογεί κατ΄ ελάχιστο άλλο πλοίο ταχύπλοο, φορτηγό-οχηματαγωγό ή συμβατικό για τους 3 θερινούς μήνες, με δικαίωμα παράτασης του χρόνου αυτού, με αντίστοιχη στελέχωσή του.

Τέλος προτείνει να να επιτραπούν δρομολογήσεις μέχρι 6 μηνών σε περισσότερες γραμμές ιδιαζόντως τουριστικού ενδιαφέροντος και να προβλεφθεί η ύπαρξη εταιρικού ναυτολογίου.












ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.