Κυβερνητικός «πανικός» για τις επιστροφές φόρου

Χρειάστηκε η «χρονική διαφορά» δύο τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων για να «αναδιπλωθεί» ουσιαστικά η κυβέρνηση περί του θέματος που ανέκυψε από τις αθρόες επιστροφές φόρου του μέτρου των αποδείξεων και της αποκαλύψεως ότι θα επέλθει «αναδρομικό κούρεμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφαρμοστικός νόμος που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η επιστροφή φόρου εισοδήματος που κέρδισαν οι φορολογούμενοι με το μέτρο των αποδείξεων για ποσό που υπερβαίνει τα 300 ευρώ, από φέτος, αποτελεί παρελθόν.



Προκλήθηκε «πανικός» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, υπήρξαν δηλώσεις με κορυφαία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου που τόνισε ότι είναι φανατικός οπαδός του κινήματος των αποδείξεων και δήλωσε ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του μέτρου.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό», ενώ παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Των δηλώσεων ακολούθησε με χρονική «τηλεοπτική διαφορά» δήλωση του άλλου αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου ο οποίος επιχείρησε να ανασκευάσει τη συγκεκριμένη διάταξη λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ισχύσει από φέτος και ότι από του χρόνου οι αποδείξεις θα υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο.

Μάλιστα, απέδωσε σε παρεξήγηση τις ερμηνείες που δημιουργήθηκαν περί αναδρομικής ισχύος της κατάργησης του μέτρου των αποδείξεων. Στο μεταξύ τα τηλέφωνα στην κυβέρνηση είχαν «σπάσει» καθώς στελέχη από όλες τις βαθμίδες σημείωναν τον κίνδυνο απώλειας της «ελαχίστης» αξιοπιστίας της κυβέρνησης και «δωρεάν πάσας» στην αντιπολίτευση για ένα μέτρο το οποίο όπως επεσήμανε ο Θ. Πάγκαλος απέδωσε καλά.












ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.