Ο Κοκκάλας πρόεδρος της EΕΝ


Τον πρόεδρο των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου κ. Κ. Κοκκάλα εξέλεξε, στη θέση του προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Ναυπηγοεπισκευαστών (Ship Repair, Maintenance and Conversion), η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ναυπηγείων (CESA) που συνήλθε στο Όσλο της Νορβηγίας.

Είναι η πρώτη φορά στα 74 χρόνια της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ναυπηγείων που τη θέση του προέδρου των Ευρωπαίων Ναυπηγοεπισκευαστών καταλαμβάνει Έλληνας επιχειρηματίας. Ο κ. Κ. Κοκκάλας διαδέχεται τον πορτογάλο κο Frederico Spranger ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γάλλος κος Willy Salamon.


Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ναυπηγείων ιδρύθηκε το 1937 με έδρα τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί περισσότερα από 300 ναυπηγεία σε 16 χώρες της Ευρώπης: Ολλανδία (82), Γερμανία (62), Ιταλία (40), Νορβηγία (32), Ισπανία (23), Ηνωμένο Βασίλειο (23), Πορτογαλία (21), Πολωνία (17), Γαλλία (9), Ρουμανία (8), Κροατία (7), Βουλγαρία (7), Φιλανδία (6), Δανία (5), Λιθουανία (4), Ελλάδα (3). Ο αριθμός των άμεσα απασχολούμενων στα ναυπηγεία που εκπροσωπούνται στην Ένωση ξεπερνά τους 500.000, ενώ οι έμμεσα εμπλεκόμενοι ξεπερνούν τους 60.000.000 Ευρωπαίους πολίτες.

Ο κ. Κοκκάλας, ναυπηγός και μηχανολόγος Μηχανικός, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα Ναυπηγεία Νεάπολης (Ιταλία) το 1972, στα Ναυπηγεία ΝΑΥΣ Πειραιά το 1973, ενώ το 1974 προσελήφθη ως επιβλέπων Ναυπηγός στο Νεώριον και υπηρέτησε μέχρι το 1987 εξαντλώντας την υπαλληλική ιεραρχία της Εταιρείας.

Την περίοδο 1987 - 1994 διετέλεσε γενικός και εμπορικός διευθυντής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αποχώρησε το 1994 και με ομάδα επιχειρηματιών εξαγόρασαν το Νεώριον Σύρου του οποίου είναι πρόεδρος, ενώ παράλληλα την περίοδο 1997 - 2004 διετέλεσε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Ελευσίνας που εν τω μεταξύ είχαν εξαγοραστεί από τον όμιλο "ΝΕΩΡΙΟΝ", εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθ.











ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.