O Nasdaq απειλεί με αποβολή Πιστιόλη και Κανδυλίδη


Ζητάει αύξηση της τιμής της μετοχής των Top ships και Oceanfreigt Κινδυνεύουν να αποβληθούν από τον Nasdag, σύμφωνα με την Lloyd's list και εκτιμήσεις του οίκου Lazard, δύο από τις ελληνικές εταιρείες, που είναι εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Top ships του Βαγγέλη Πιστιόλη και η Oceanfreight του Αντώνη Κανδυλίδη, έχουν λάβει προειδοποιήσεις πριν από λίγες μέρες, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Nasdaq, να αυξήσουν άμεσα την τιμή των μετοχών τους, πάνω από το ελάχιστο όριο του ενός δολαρίου.


Το χρονικό περιθώριο που δίνει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι 180 μέρες. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα, αν δεν αναστραφεί η πορεία της μετοχής, τότε οι εταιρείες θα αποβληθούν από τον Nasdag.

Οι δύο εισηγμένες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο αποβολής από τον Nasdaq, εξαιτίας του ότι η μετοχή τους διαπραγματεύεται εδώ και 30 μέρες κάτω από το 1 δολάριο, γεγονός που αντιβαίνει τους κανονισμούς του Nasdaq για το όριο διαπραγμάτευσης των μετοχών.

Την ίδια προειδοποίηση είχε λάβει γραπτώς και τον Αύγουστο του 2010 η Top Ships του Βαγγέλη Πιστιόλη και κατάφερε να ανεβάσει την μετοχή της λίγο πριν τελειώσει η περασμένη χρονιά και να αποφύγει τα χειρότερα. Το φαινόμενο όμως εμφανίστηκε εκ νέου στην Top Ships και έτσι υπήρξε νέα προειδοποίηση και νέο χρονικό όριο, ενώ προστέθηκε στη λίστα και η Oceanfreigt του Αντώνη Κανδυλίδη. Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι δύο εφοπλιστές.

Η πρώτη κίνηση είναι να κινητοποιήσουν τους μετόχους να αγοράσουν μετοχές για να ανέβει το ενδιαφέρον, το οποίο είχε ατονήσει τελευταία, καθώς οι δύο εταιρείες, δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές. H Top ships πάντως, το 2010 είχε καταφέρει να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα του 2009.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του 2010 είχε κέρδη 2,5 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 50,2 εκατ. δολαρίων του 2009, παρά τη μείωση των εσόδων στα 90,8 εκατ. δολάρια από τα 108 εκατ. δολάρια του 2009. Αντίθετα η Oceanfreigr συνέχισε τις ζημιογόνα πορεία της, αν και πέτυχε να μειώσει τις ζημιές της το 2010 στα 61,6 εκατ. δολάρια έναντι 178,9 εκατ. δολαρίων του 2009.

Αν με τις μαζικές αγορές δεν σταθεροποιηθεί η μετοχή των εταιρειών για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, τότε θα υποχρεωθούν να καταφύγουν σε reverse spit, μείωση δηλαδή του αριθμού των μετοχών με ταυτόχρονη άνοδο της τιμής τους. Η μέθοδος αυτή δεν αποδεικνύεται πάντοτε ιδανική, ωστόσο είναι μια λύση που επιλέγεται σε περιπτώσεις πίεσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πάντως, σύμφωνα με τη Lloyd's List κι άλλες εταιρείες κινδυνεύουν να μπουν στη λίστα των υπό αποβολή, αν οι συνθήκες δεν βελτιωθούν, όσον αφορά στην τιμή της μετοχής τους.












ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.