Αυξημένος ο τζίρος για τη Minoan


Με αυξημένο τζίρο έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2011 η Minoan Lines η οποία ωστόσο, λόγω καυσίμων, εμφάνισε και αυξημένες ζημίες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία τα οικονομικά αποτελέσματά της επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό τόσο από την επιδείνωση των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας όσο και από τα οικονομικά μέτρα λιτότητας τα οποία οδήγησαν σε μείωση του συνολικού μεταφορικού έργου σε επιβάτες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά σε όλες στις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.


Έντονος ανταγωνισμός

Επιπρόσθετα, η αύξηση του κόστους των καυσίμων, κατά 17%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου ήταν παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα του α' εξαμήνου.

O κύκλος εργασιών της Minoan Lines το α΄ εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκε σε 79,3 εκατ. ευρώ αυξημένος σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 που ήταν 70,8 εκατ. ευρώ. Το λειτουργικό αποτέλεσμα (Ebitda) ανήλθε σε -11,9 εκατ. ευρώ στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα της Minoan Lines μετά από φόρους το α΄ εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν σε -24,8 εκατ. ευρώ έναντι -20,7 εκατ. ευρώ το 2010.

Ανάλογα κινήθηκαν τα αποτελέσματα και σε επίπεδο ομίλου.

Στη Βόρεια Αδριατική

Στις γραμμές της Βόρειας Αδριατικής (Αγκώνα & Βενετία) η Minoan Lines το α' εξάμηνο του 2011 πέτυχε σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου υψηλότερη κίνηση και μερίδια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία πραγματοποιώντας το 36,2% των ταξιδιών στην αγορά της Βόρειας Αδριατικής, διακίνησε το 43,1% των επιβατών, το 41,9% των Ι.Χ. αυτοκινήτων και το 43,5% των φορτηγών αυτοκινήτων.

Περαιτέρω, η Minoan Lines κατά το α΄ εξάμηνο 2011 συνολικά μετέφερε 213.000 επιβάτες, 50.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 46.000 φορτηγά αυτοκίνητα.

Στη γραμμή «Ηράκλειο - Πειραιάς» η Minoan Lines το α΄ εξάμηνο του 2011 διατήρησε την ισχυρή της θέση στην αγορά, ενώ πέτυχε να αυξήσει περαιτέρω το μεταφορικό της έργο και τα μερίδια αγοράς τόσο στους επιβάτες όσο και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.

Η κίνηση στο εσωτερικό

Η εταιρεία το α΄ εξάμηνο του 2011 μετέφερε 377.000 επιβάτες, 44.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 26.000 φορτηγά αυτοκίνητα. Τα μερίδια αγοράς διαμορφώθηκαν σε 59,6% στους επιβάτες, 56,0% στα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 38,7% στα φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ τα πλοία της εταιρείας πραγματοποίησαν το 37,9% των συνολικών ταξιδιών της γραμμής.






Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.