Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών στις 17/09

Ανελλιπώς από το 1986, το τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αφιερώνουν λίγες ώρες από το πρωινό τους συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, το παλαιότερο και μεγαλύτερο γεγονός του είδους του στον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, 9 εκατομμύρια εθελοντές από 152 χώρες έχουν συλλέξει πάνω από 66.000 τόνους σκουπιδιών, συγκεντρώνοντας πολύτιμα στοιχεία για το είδος και την προέλευση των απορριμμάτων που καταλήγουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα και βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος. 

  
Φέτος, το παγκόσμιο ραντεβού έχει οριστεί για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA γιορτάζει 20 χρόνια συντονισμού της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, προσκαλώντας για άλλη μια φορά τα μέλη της, συνεργαζόμενους φορείς σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους όσοι αγαπούν και σέβονται τη θάλασσα, να συμβάλουν στη μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια οργανώνοντας τον καθαρισμό κοντινής τους ακτής ή τμήματος του βυθού.

Η δράση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα μέχρι και την 17 Οκτωβρίου, διάστημα που ορίζεται ως μήνας εθελοντικής δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Φορείς και άτομα που ενδιαφέρονται να οργανώσουν εθελοντικό καθαρισμό ακτής ή βυθού μπορούν να επικοινωνήσουν με τη HELMEPA για να δηλώσουν τη δράση τους και να λάβουν έντυπο πληροφοριακό υλικό και χρήσιμες συμβουλές.  Στους συντονιστές των δράσεων και τα παιδιά θα δοθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής.






















ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.