Ελεύθεροι οι επτά Δανοί όμηροι των σομαλών πειρατών

Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν μία οικογένεια πέντε Δανών και δύο άλλα άτομα που είχαν απαγάγει από ένα σκάφος που έπλεε ανοικτά μιας περιοχής στο Κέρας της Αφρικής,  στις 23 Φεβρουαρίου. Οπως ανακοίνωσε η δανική κυβέρνηση και οι επτά είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Ένοπλοι πειρατές είχαν απαγάγει την οικογένεια - τον Γιαν Κιστ Γιόχανσεν, τη σύζυγό του Μπίργκιτ Μαρί, και τα τρία τους παιδιά, Ρούνε, Χιάλτε και Νάγια, 13 ως 17 ετών - και τους δύο άλλους συμπατριώτες τους - μέλη του πληρώματος - που συμμετείχαν στο ταξίδι,  όταν είχαν καταλάβει το 13 μέτρων σκάφος τους στο οποίο επέβαιναν, 970 χλμ. ανατολικά των ακτών της Σομαλίας.

«Οι επτά Δανοί είναι καλά αν ληφθούν υπόψη οι περιστάσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας. «Είναι ήδη ασφαλείς» και «αναμένεται σύντομα να επιστρέψουν στην Δανία», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας δεν διευκρινίζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ένας από τους πειρατές, που είπε ότι λέγεται Χουσέιν, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Μας δόθηκαν 3 εκατ. δολάρια λύτρα το απόγευμα (της Τρίτης)».

Μετά την κατάληψη του σκάφους αναψυχής από τους πειρατές, οι αρχές της Δανίας κάλεσαν τους πολίτες της χώρας που επιβαίνουν σε γιοτ να αποφεύγουν τον Κόλπο του Άντεν, την Αραβική Θάλασσα και το βορειοδυτικό τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, όπου θεωρείται πως ο κίνδυνος πειρατικών επιθέσεων είναι υψηλός.

Η επταμελής παρέα είχε ξεκινήσει από την Δανία τον Αύγουστο του 2009 για τον περίπλου της Γης, που επρόκειτο να κρατήσει δύο χρόνια.








ΑΠΟ-theseanation.gr
Πηγή: Το Βήμα

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.