Συνέδριο: Αμεση καταπολέμηση της πειρατείας

Νέο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης καταπολέμησης της πειρατείας έστειλε από την Ινδία ο πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Σπύρος Πολέμης.
   Μιλώντας σε διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο στη Μουμπάη απηύθυνε έκκληση προς το ινδικό πολεμικό ναυτικό να εντείνει τις προσπάθειές του. Ειδικότερα τόνισε ότι χρειάζεται σε μια περίμετρο 300 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ινδίας να εμποδίζονται να πλησιάσουν τα μητρικά πλοία των πειρατών. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μια ασφαλή ζώνη διέλευσης των εμπορικών πλοίων από τον κόλπο του Αντεν προς την Αραβική Θάλασσα.

Μάλιστα, ο κ. Πολέμης μαζί με το γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου, Peter Hinchliffe, θα έχουν συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης, προκειμένου να συζητήσουν το κατά πόσο είναι δυνατόν η Ινδία να καταθέσει μια πρόταση καταπολέμησης της πειρατείας στο συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνεται ότι ο κ. Πολέμης εκτιμά ότι η παρουσία ένοπλων φρουρών στα πλοία δεν αποτελεί μια μακροπρόθεσμη λύση στο θέμα αυτό.

Ο κ. Πολέμης σημείωσε για άλλη μια φορά ότι απουσιάζει ακόμα μια συνολική συνεκτική πολιτική για την αντιμετώπιση της «μάστιγας» της πειρατείας.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η διεθνής κοινότητα έχει παραχωρήσει τον έλεγχο του Ινδικού Ωκεανού στους πειρατές, αν και στις κυβερνήσεις δεν αρέσει συνήθως να αναφερόμαστε σε αυτές τις λεπτομέρειες», σημείωσε ο κ. Πολέμης.

Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου έσπευσε να απονείμει τα εύσημα στην κυβέρνηση της Ινδίας, η οποία, όπως τόνισε, έχει συντελέσει στην αντιμετώπιση των πειρατικών ομάδων που δρουν στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.







ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.