Κρουαζιέρα: «Nα προσελκύσουμε τον επιβάτη και να τον εξυπηρετήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος»

Συνήλθε στην αίθουσα συσκέψεων του ΟΛΠ Α.Ε. σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας υπό την προεδρία του Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΛΙΜΕ) και Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργου Ανωμερίτη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους φορείς των λιμένων Πειραιά, Θεσ/κης, Πάτρας, Βόλου, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Θήρας, Μυκόνου, Ρόδου, Κω, Πάτμου, Κατάκολου (Πύργου) και Χανίων.
Μετά τις εισηγήσεις του Εκτελεστικού Δ/ντή της ΕΛΙΜΕ Γιώργου Καστελάνου και του νέου Προέδρου της MedCruise Δ/ντή Διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρου Χατζάκου, ακολούθησε συζήτηση για τις πολιτικές κρουαζιέρας 2012-2013 και τον προγραμματισμό δράσεων και κοινών υποδομών.
Η Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας αποφάσισε μεταξύ άλλων να συνεδριάσει στις 14 Νοεμβρίου 2011 από κοινού με τους εκπροσώπους της νεοσύστατης Ένωσης Επιχειρήσεων Κρουαζιέρας, τον ΣΕΤΕ και τους εκπροσώπους των ξένων εταιριών κρουαζιέρας με σκοπό τη δημιουργία ενός δομημένου νέου περιβάλλοντος για τις πολιτικές 2013-2020.
Όπως τόνισε στη Γενική Εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι και πρέπει όλοι οι κρίκοι της λιμενικής βιομηχανίας να παρέχουν τις ίδιες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με σύγχρονες υποδομές και ασφάλεια. Στην τουριστική βιομηχανία της χώρας ο θαλάσσιος τουρισμός και η περιηγητική κρουαζιέρα συμμετέχουν με υψηλά ποσοστά. Στις θετικές προοπτικές των επομένων ετών, οφείλουμε να ανταποκριθούμε με νέες υποδομές, νέους προορισμούς, νέες υπηρεσίες ιδιαίτερα στον Πολιτισμό και την Αναψυχή. Στο σημερινό ζητούμενο που είναι η Ανάπτυξη της χώρας, η ελληνική λιμενική βιομηχανία μπορεί να ανταποκριθεί δυναμικά. Η κρουαζιέρα είναι ναυτιλία, τουρισμός και πολιτισμός αθροιστικά και στα τρία αυτά πεδία με δυναμικές πολιτικές μπορούμε να είμαστε συνεχώς πρωτοπόροι. Το γεγονός και μόνο ότι επανασυστήσαμε την ΕΛΙΜΕ και σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορίας της λιμενικής βιομηχανίας συστήνουμε και συντονιζόμαστε ως Ελληνικά Λιμάνια Κρουαζιέρας αποδεικνύει τη θέλησή μας για δυναμική συμμετοχή των λιμανιών στην τουριστική θαλάσσια βιομηχανία. Ο τόπος μας διαθέτει όλα όσα ένας επιβάτης, σύγχρονος περιηγητής, επιθυμεί. Είναι δική μας ευθύνη να τον προσελκύσουμε και να τον εξυπηρετήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η εκλογή μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ως Προέδρου της Ένωσης Μεσογειακής Κρουαζιέρας ενός έλληνα, του κ. Σταύρου Χατζάκου, Δ/ντή του ΟΛΠ Α.Ε., για πρώτη μάλιστα φορά έλληνα στη θέση αυτή, αποτελεί σημάδι γενικότερης αναγνώρισης για το έργο που επιτελείται στο χώρο της κρουαζιέρας. Στην προσπάθεια αυτή Λιμάνια, Αυτοδιοίκηση και τοπικές κοινωνίες οφείλουμε να συστρατευθούμε, αφού η κρουαζιέρα αφορά όλους τους φορείς μιας ευρύτερης περιφέρειας. Στην κοινή συνάντηση στις 14.11.2011 με τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των Εταιριών Κρουαζιέρας με τη συμμετοχή του ΣΕΤΕ, του οποίου η ΕΛΙΜΕ είναι μέλος, θα κάνουμε ένα δυναμικό βήμα προς τα εμπρός.”










ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.