Μείωση ζημιών για τον Όμιλο ΑΝΕΚ


Οι στρατηγικές ενέργειες που προχώρησε η ΑΝΕΚ κατά το προηγούμενο εννιάμηνο έφεραν μείωση ζημιών συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του '10.

Ο όμιλος ΑΝΕΚ δραστηριοποιήθηκε σε γραμμές της Αδριατικής (Ανκόνα, Βενετία), της Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο), των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου.
Η διοίκηση του ομίλου υπό το πρίσμα των εξαιρετικά αντίξοων οικονομικών συνθηκών, κατά το εννεάμηνο του 2011 προχώρησε στην υλοποίηση στρατηγικών ενεργειών με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης (έκτακτες ναυλώσεις πλοίων, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πώληση πλοίου, σύσταση κοινοπραξίας και αναδιάταξη στόλου).


Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το εννεάμηνο του 2011 ανήλθε σε 205,4 εκατ. ευρώ έναντι 214,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010, καταγράφοντας μείωση κατά 4,3%. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε σε 170,3 εκατ. ευρώ έναντι 190,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου στο εννεάμηνο του 2011 ανήλθαν σε 39,4 εκατ. ευρώ έναντι 30,9 εκατ. ευρώ τη συγκρίσιμη περίοδο του 2010 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27,2%.

Το κόστος πωληθέντων μειώθηκε κατά 9,6% ως αποτέλεσμα της αποδοτικότερης εκμετάλλευσης του στόλου παρά τη σημαντική άνοδο των τιμών των καυσίμων που αποτελούν το σημαντικότερο συντελεστή λειτουργικού κόστους για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Αντίστοιχα, τα μικτά κέρδη της μητρικής ανήλθαν σε 33,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 21,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010.






ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.