Βάση η ναυτιλία για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Παρά το γεγονός ότι οι πάντες είναι επικεντρωμένοι στις πολιτικές εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, από τις τελευταίες ανακοινώσεις με αφορμή το πολιτικό σκηνικό, κατέστη προφανές ότι οι παραγωγικές τάξεις προσδοκούν σε πολιτική αναθέρμανσης της οικονομίας.

Δηλαδή της επανεκκίνησης της. 


Όσον αφορά τα της ναυτιλίας, είναι προφανής επίσης ο ρόλος για την εθνική οικονομία με τα κατ' έτος αποτυπούμενα στοιχεία, για την εισαγωγή του ναυτιλιακού συναλλάγματος αλλά και τις αντιστοιχίσεις που έγιναν σε περίοδο δεκαετίας, του ύψους του συναλλάγματος προς το δημόσιο χρέος.

Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει για το ρόλο της ναυτιλίας και τη συνεισφορά της, εκείνο που σημειώνουν με νόημα “παροικούντες” την ακτή Μιαούλη, είναι ότι υπάρχουν άξονες πάνω στους οποίους το ναυτιλιακό cluster μπορεί να προσφέρει.

Η πρόσφατη τοποθέτηση Χρυσοχοίδη περί της διαμόρφωσης ενός πλαισίου, αναθέρμανε τις ελπίδες ότι θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην αναβάθμιση των ευρύτερων υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες για να υποστηρίξουν τα ναυτιλιακά γραφεία και τη λειτουργία τους.

Στον ίδιο καμβά, η επανεξέταση του πλαισίου  λειτουργίας ακόμα και του φορολογικού καθεστώτος για ναυτιλιακές υποστηρικτικές δραστηριότητες, νομικές, χρηματοοικονομικές, ασφαλιστικές, μεσιτικές κλπ, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για την έλευση γραφείων και επιχειρήσεων στον Πειραιά, από άλλε περιοχές της Άπω Ανατολής που τώρα προσδοκούν να προσελκύσουν αυτές τις δραστηριότητες ελέω της ανάπτυξης της Κίνας, ως παγκόσμιας ναυτιλιακές υπερδύναμης.

Πέραν αυτών, και το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης το οποίο έχει θιγεί κατ' επανάληψη από την εφοπλιστική κοινότητα μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στη ναυτιλία για λόγους που έχουν εξηγηθεί επαρκώς όλο αυτό το διάστημα που το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης ήταν και παραμένει στο προσκήνιο της επικαιρότητας.










ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.